De noordoostelijk gelegen regio Aragón mag als kampeerbestemming dan minder bekend zijn dan het aangrenzende Catalonië of Zuid-Frankrijk, maar kampeerders zitten hier gegarandeerd goed. Prachtige natuur, op rijafstand van Nederland en (nog) niet enorm toeristisch. Dit zijn wat ons betreft de vijf beste campings van Aragón:

Isábena

Isábena in de provincie Huesca wordt gerund door een Spaans-Duitse familie en is de ideale camping voor gezinnen en sportievelingen. Gelegen aan de zuidrand van de centrale Pyreneeën en dus uitermate geschikt voor wandelaars, mountainbikers en motorrijders. De camping beschikt over een fijn zwembad, heeft plaats voor tent en caravan en verhuurt huisjes.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van Camping Isábena

La Borda d’Arnaldet

De groene camping La Borda d’Arnaldet ligt in het prachtige natuurpark Posets-Maladeta. Aan frisse lucht hier geen gebrek! De rivier Esera is op loopafstand, in de zomer is het zwembad open en ’s winters wordt er in de omgeving volop geskied. Er zijn bungalows te huur, maar je tent opzetten kan natuurlijk ook gewoon.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van Camping La Borda d’Arnaldet

Laspaúles

Camping Laspaúles is gelegen in de Pyreneeën, in de provincie Huesca. Gasten kunnen kiezen tussen een staanplaats, een houten bungalow of een luxer vakantieappartement. De zwembaden – één groot bad en één spetterbad – , de speeltuin, nabijgelegen rivier en de bergen maken dat het hele gezin zich hier een vakantie lang goed zal vermaken.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van camping Laspaúles

Lago Barasona

Rustige familiecamping in de pre-Pyreneeën in de provincie Huesca, op 150 kilometer van Zaragoza. Watersporters zitten hier gegarandeerd goed: er is een groot zwembad en in de nabijgelegen rivier kun je kanoën, raften en waterskiën. Voor kinderen is er een animatieprogramma met onder meer knutselworkshops en sportwedstrijden.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van Camping Lago Barasona

El Jabalí Blanco

De uitzichten vanaf camping ‘Het Witte Everzwijn’, gelegen in de Pyreneeën van Huesca, zijn waanzinnig. Het is een kleine familiecamping met houten en stenen huisjes en 50 percelen voor tent of caravan. Het natuurpark van Ordesa en de Monte Perdido liggen vlakbij: een paradijs voor wandelaars! ’s Winters kun je in de omgeving skiën.

Voor openingstijden, prijzen en beschikbaarheid, zie de website van camping El Jabalí Blanco.

Lees ook: de 10 beste campings van Tarragona