In hartje centrum van Villajoyosa ligt de overdekte markthal van El Mercat. De voorzijde van de markt heeft een groot terras waar geluncht kan worden. Maar voor deze lunch moet je wel zelf je boodschappen doen.

Het werkt als volgt: ’s morgens informeer je of er nog plaats is om ‘s middags te kunnen eten. Dit is noodzakelijk, want het is heel populair. Wanneer je gereserveerd hebt bij el jefe, moet je om uiterlijk 11 uur je boodschappen afgeven. El jefe is daar heel strikt in. Kom dus ook echt niet om 14 uur als hij heeft gezegd dat je om 13 uur aan tafel kan, want dan krijg je de wind van voren en is de kans groot dat je de boodschappen weer mee terug kunt nemen.

A la plancha

Je boodschappen kunnen bestaan uit vlees (zoals entrecote, rosbief of biefstuk, maar geen stoofvlees of kip) of vis (tonijn, grote garnalen, witvis, maar geen kleine garnalen of mosselen). Asperges (de groene zijn heerlijk) en champignons kunnen voor je geroosterd worden. Vergeet geen groentes voor de salade, zoals tomaten, ui, komkommer en olijven.
Het eten wordt bereid a la plancha: ‘op het ijzer’. Het vlees, de vis en de groentes worden voortreffelijk geroosterd. Ondanks de drukte krijg je nooit het eten van anderen.

Voor het bereiden van het eten wordt tussen de 2 en 3 euro per gerecht gevraagd. Je bent dan, samen met de boodschappen, tussen de 10 en 15 euro per persoon kwijt voor een heerlijke maaltijd inclusief stokbrood en fles(sen) wijn. Ik krijg altijd een Bertolli-reclame gevoel wanneer ik samen met vrienden in het zonnetje zit te genieten van zo’n heerlijke lunch.

Praktische info: Lunchen bij de Mercat kan niet op zondag. Adres: Calle Canalejas s/n.

Doris Spillner woont in Villajoyosa, op 4 kilometer van Benidorm. Haar hobby’s zijn schilderen en schrijven.

Lees alle berichten over:

blog
Costa Blanca
markt
villajoyosa