Marc Prat torosZin in tapas? Kom dan tussen 1 december en 6 januari naar kunstgalerie PontArte in Maastricht. Daar vindt namelijk de thematentoonstelling TAPAS I plaats: een ‘proeverij’ van werken van vijf kunstenaars die in Spanje wonen en werken. 

De tentoonstelling laat je kennismaken met de kunstenaars en hun verschillende stijlen en technieken. Het vijftal is al sinds de oprichting van PontArte in 2013 bij de galerie betrokken. Vergaap je aan het nieuwe werk van Josep Maria Codina (Mataró, Catalonië), op papier en prachtig ingelijst. Marc Prat (Arenys de Munt, Catalonië) toont een serie zeefdrukken van stieren die hij afgelopen zomer maakte bij het Grafisch Atelier in de Limburgse hoofdstad. Van dezelfde kunstenaar zijn er ook nieuwe tekeningen en wat groter werk te bewonderen.

Lees ook: het leukste obscure museum van Madrid

De Engelse Fiona Weedom (veelal werkzaam in Barcelona) liet zich inspireren door de Spaanse Pyreneeën en toont een serie bijna abstracte landschappen. Ana García en Alberto Romero (Mataró, Catalonië) maakten speciaal voor de expositie een aantal kleine werken. Naast het nieuwe werk zal ook het grote Bodegón con calabaza van Alberto Romero te zien zijn, en een serie portretten gemaakt door Ana García.

PontArte ging in 2013 van start in de Catalaanse plaats Alella, en de vijf kunstenaars worden sinds het begin door de galerie vertegenwoordigd.

TAPAS I bezoeken? De galerie is open op donderdag, vrijdag en zaterdag tussen 11 en 17 uur en is gevestigd aan de Kapoenstraat 29 in Maastricht. Behalve de vijf hierboven genoemde kunstenaars, vertegenwoordigt de galerie nog tien andere kunstenaars uit binnen- en buitenland.
www.pontarte.com