Ben je toe aan ontspanning na een drukke periode op werk? Heb je een zware tijd achter de rug? Of is het simpelweg tijd voor wat quality time met jezelf? Een yoga retreat helpt om weer volledig op te laden. En hoe fijn zou het zijn om zo’n retreat te doen in het fijne en relaxte Spanje? De redactie van ESPANJE! tipt 5 yoga retreats, verspreid door het hele land.

Lucia Yoga, Andalusië

Lucia Yoga heeft drie retreat centra in Andalusië: in Granada, in natuurpark Sierra de Grazalema en in Malaga. In Granada combineer je yoga met de stad en het Spaanse leven en in de Sierra de Grazalema kun je naast yogalessen volgen ook prachtige wandelingen maken. De locatie in Malaga specialiseert zich voor docententraining. De yogalessen worden in het Engels en Spaans gegeven en wie al een eigen yogagroep heeft (minimaal 8 personen), kan de centra ook huren.

Voor meer informatie en boekingen, zie de website van Lucia Yoga

Inner Beauty Retreat, Ibiza

Dit is géén yogavakantie, zo luidt de boodschap van Inner Beauty Retreat op Ibiza. Er is heus tijd om een plons te nemen in het zwembad of een boek te lezen, maar het gaat dieper dan dat. Het doel van deze retreat is de verbinding met je essentie, met je ware authentieke zelf. Een reis naar innerlijke rust, kracht en helderheid, altijd en overal. De retreats worden (ook) gegeven in het Nederlands.

Voor meer informatie en boekingen, zie de website van Inner Beauty Retreat

Viva la Vida lifestyle, Andalusië

De Nederlandse life coach Jeroen en zijn partner, yogadocente Ilse-Marie, verhuisden een paar jaar geleden naar Zuid-Spanje en bieden nu retreats op een idyllische finca in Andalusië. Viva la Vida biedt 5- of 7-daagse yoga retraites, maar er worden ook cursussen gegeven aan yogadocenten in opleiding.

Voor meer informatie en boekingen, zie de website van Viva la Vida.

Yellow Yoga Retreat, Girona

Yogadocenten Babs en Isabel helpen je op een fantastisch landgoed vlakbij Girona om meer (of weer) contact te maken met jezelf. Yoga bij Yellow is gebaseerd op hatha yoga en deelnemers werken tijdens het retreat aan een persoonlijk doel van de week. De lessen zijn in het Nederlands en gedurende de week is er voldoende tijd om te wandelen, zwemmen of relaxen.

Voor meer informatie en boekingen, zie de website van Yellow for You.

Cal Reiet, Mallorca

De retreats in Cal Reiet zijn precies wat je nodig hebt als je toe bent aan verwennerij, ontspanning en een ‘reset’. Bij deze boutique retreat op het altijd fijne Mallorca ben je aan het juiste adres voor yoga, maar ook voor mindfulness en andere holistische welness retreats. Het dieet bestaat louter uit verse en organische producten, deels uit eigen tuin. De retreats worden gegeven in het Duits, Engels en Spaans.

Voor meer informatie en boekingen, zie de website van Cal Reiet