still uit de film madre

Grote feestelijke premières in Tuschinski voor onze lezers, zoals in 2019 met Dolor y Gloria en in 2018 met Todos lo saben, zijn even niet mogelijk. Maar toch willen we samen met jullie vieren dat er ook de komende maanden mooie Spaanse films in de bioscopen gaan draaien. Om te beginnen de zinderende zomerthriller Madre die 23 juli 2020 in première gaat in De Filmhallen in Amsterdam.

Op vertoon van de bioscoopkaartjes voor Madre en de laatste editie van ESPANJE! krijgen jij en je eventuele introducé een glas wijn (of fris of koffie) na afloop van de film. Laat je ons naderhand via een reactie op Facebook even weten hoe het was?

Tastbare obsessie

Wij hebben de film al even gezien en zijn zwaar onder de indruk. Want is het niet de ergste nachtmerrie van iedere moeder? Je kind is een paar dagen bij zijn vader, belt op en zegt dat het alleen en in nood is, de batterij is leeg en daarna… Niets meer. Het gebeurde in Madre, de korte film van Rodrigo Sorogoyen (Que Dios Nos Perdone, El Reino) die genomineerd werd voor een Oscar. Dit korte filmpje waarin de moeder Elena (gespeeld door Marta Nieto) compleet hysterisch werd, is door scenarist en regisseur Sorogoyen nu uitgebreid tot een ruim twee uur durende psychologische thriller waarin we zien hoe het Elena is vergaan.

still uit de film Madre

Ze runt een strandtent aan de Franse kust waar haar zoon Iván zou zijn verdwenen. Samen met haar Spaanse vriend maakt ze plannen om naar Spanje terug te keren en het verleden achter zich te laten. Tot ze de Franse tiener Jean tegenkomt die haar sterk doet denken aan Iván. De twee raken volledig in de ban van elkaar. Sorogoyen weet de obsessie van Elena en de daarmee gepaard gaande eenzaamheid sterk tastbaar te maken. Er komen geen antwoorden. Alleen maar meer vragen. Madre is een film die je niet snel meer loslaat.

Meer data, bioscopen en spelregels

Kun je niet bij de feestelijke première in Amsterdam zijn? Kijk dan op www.madre-defilm.nl waar Madre draait bij jou in de buurt. En dit zijn de spelregels:

– Lezers van ESPANJE! plus een eventuele introducee krijgen een glas wijn op vertoon van het laatste nummer van ESPANJE! en het filmkaartje van Madre

– Geldig van 23 juli t/m 29 juli 2020

– Enkel geldig in de Filmhallen: Hannie Dankbaarpassage 12, 1053 RT Amsterdam

– Voor de programmering van Madre in De Filmhallen, neem een kijkje op de website

Trailer