Ginesa Ortega flamenco

 

Flamencozangeres Ginesa Ortega is op 23 en 24 november is te gast tijdens SOUK. Op deze avond lijkt Het Concertgebouw wel een Arabische markt met eten, drinken, muziek en verhalen. Samen met de Marokkaanse Asma Lmnawar, Het Nationale Ballet en het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić, laat Ortega zien waar haar muziek uit voortkomt. De avond wordt afgesloten met een spetterend feest, waarbij het publiek kan dansen op het podium van de Grote Zaal.

ESPANJE! mag twee vip-kaartjes ter waarde van €60 weggeven voor donderdag 23 november. Deel dit bericht op Facebook om kans te maken!

Klassiekers

In SOUK is de zinderende spanning voelbaar van bijzondere muzikale ontmoetingen. Asma Lmnawar, één van de grootste Arabische zangeressen van dit moment, gaat een unieke samenwerking aan met het Nederlands Kamerorkest, vijftig topmusici onder leiding van Gordan Nikolić. Asma, geroemd om haar fenomenale stem, zingt haar grootste hits en zal een aantal beroemde tarab-klassiekers vertolken.

SOUK

SOUK is een fantastische avond uit met de sfeer van een drukke Arabische markt in alle foyers van Het Concertgebouw: lekker eten en drinken, muziek en verhalen, onverwachte gebeurtenissen… In de Turning East Lounge (in de Spiegelzaal) geniet je rondom het concert van heerlijke Arabische specialiteiten. En in het concertprogramma ontdekken we dat alle muziek voortkomt uit dezelfde bron: de spectaculaire orkestmuziek van de Spaanse componist Manuel de Falla naast klassiekers uit het Arabische repertoire. De presentatie is in handen van Eric Corton.

Spetterende slotact

De Algerijnse superster Kader Japonais sluit met zijn band op spetterende wijze het programma van deze SOUK af. Zijn optreden – waarbij het publiek kan dansen op het podium van de Grote Zaal – is de finale van een zinderende avond. Kader Japonais is een internationaal succesvolle Raï-zanger uit Algerije. Met zijn unieke mix van Raï, R&B en rap is hij een van de meest populaire artiesten van zijn generatie, met miljoenen weergaven op YouTube en miljoenen fans op social media.

Wil je zeker zijn van een kaartje, bestel ze dan vast via de website van het Concertgebouw.

Meer lezen?

Op en top Sevilla: Triana

Alles waar Spanje om bekendstaat, vind je in Sevilla, om precies te zijn in de zigeunerwijk Triana. Flamencozangeres Rosario La Tremendita leidt ons door haar geboortewijk, de broedplaats van de flamenco, en we gaan op bedevaart naar El Rocío.

CórdobaCórdoba

De weg naar Granada en Sevilla weten we inmiddels wel te vinden, maar Andalusië kent nog zo’n pareltje: Córdoba. Ook hier kun je genieten van de mix van de Moorse, christelijke en Joodse cultuur met als hoogtepunt de prachtige Mezquita. Ga bij voorkeur in mei, tijdens het oer-Spaanse patiofestival.

 

 

 

Wil je meer leuke Spanjetips?

Cover Espanje 02-22

Lees dan ook het mooie tijdschrift ESPANJE!

  • Vier x per jaar 100 pagina’s inspiratie
  • Elke keer weer honderden tips
  • Roadtrips, steden, natuur, cultuur, wonen en  lifestyle
  • Vier edities voor slechts €21,95
  • Dat is 25% korting op de winkelprijs van €31,80
  • Ook ons digitale archief in je mailbox
  • Je regelt het meteen via deze link

bestellen