Banner Welex

pensionados in Spanje met glas wijn in zwembadHeb je een huis of bedrijf in Andalusië, of ben je van plan naar de Zuid-Spaanse regio te vertrekken? Dan is er goed nieuws: op 20 september is besloten tot een hervorming van het successie- en schenkingsrecht. Uiteindelijk zal dat ervoor zorgen dat je bij een erfenis onder 1 miljoen euro nauwelijks nog belasting hoeft te betalen. 

Volgens het nieuwe akkoord krijgen directe erfgenamen (van ouders naar kinderen) die minder dan één miljoen euro erven een vrijstelling van 99 %. Doel van de nieuwe maatregel is om meer geld in omloop te brengen voor het creëren van nieuwe bedrijven en werkgelegenheid. Voor erfgenamen die voor ten minste 33 procent arbeidsongeschikt zijn worden de regels nog verder versoepeld.

Hulp nodig bij belastingzaken of juridische aangelegenheden in Spanje? Neem dan contact op met het Nederlandstalige advocatenkantoor Welex. 

Ook voor buitenlanders

De maatregel geldt niet alleen voor Andalusiërs, maar ook voor iedereen die een huis of een bedrijf op Andalusisch grondgebied heeft. Aangezien de erfbelasting in Nederland veel hoger is en de vrijstellingen veel lager, kan het dus in de toekomst zeer interessant zijn om een huis of bedrijf in Andalusië te kopen. Zo lang de voornemens nog niet zijn vastgelegd in een wet gelden de oude regels. Dat betekent dat je geen belasting hoeft te betalen over een erfenis van 250.000 euro of minder. Hogere bedragen zijn wel belastbaar. Maar ook die regels zijn gunstiger dan in Nederland.

Neem contact op met advocatenkantoor Welex in Marbella wanneer u meer informatie wilt over vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid, of als u van plan bent een bedrijf in Spanje op te richten. Gespecialiseerde economen kunnen u er meer over vertellen. Zie deze link, mail naar info@welex.es, bel +34 952 775 521 of kom langs bij Welex in Marbella (Av. Ricardo Soriano 12, Edif Marqués de Salamanca 1-3, 29601 Marbella, Málaga).