Polopos

RTL komt terug met een nieuw seizoen van Het Spaanse Dorp. Ditmaal vormt niet Polopos het decor, maar een dorp in de buurt van Valencia. Je kunt je hier aanmelden om mee te doen!

De reality-serie ‘Het Spaanse dorp: Polopos’, die gewonnen werd door Wijnand en Thysa, was een enorme hit op de televisie. In het programma kochten twee stellen en drie gezinnen allemaal voor 1 euro een huis. De huizen waren vaak in slechte staat en aan de deelnemers de taak om ze volledig op te knappen. De winnaars mochten blijven om hun Spaanse droom voort te zetten. Voor dit nieuwe seizoen is het idee ongeveer hetzelfde.

Toekomst in Spanje

In het nieuwe seizoen zullen vier families hun intrek nemen in het dorp. Ze moeten in een paar maanden tijd een bedrijf opzetten en ze zullen samen met de andere families één huis verbouwen. Het stel dat uiteindelijk het best geïntegreerd is in het dorp wint het huis en is verzekerd van een toekomst onder de Spaanse zon.

Het nieuwe dorp ligt in de schitterende omgeving van Valencia. Hoewel de kusten van deze regio populair zijn onder vakantiegangers en tweedehuizenbezitters kampt het prachtige binnenland met leegloop. Hier heeft de laatste bakker de deuren gesloten. Er is geen fysio, yoga of sportinstructeur meer. Geen winkels, hotels, geen loodgieters en aannemers. De school wordt bedreigd met sluiting door het gebrek aan kinderen. Om het tij te keren worden avontuurlijke Nederlanders met een goed plan om het dorp nieuw leven in te blazen hier met open armen ontvangen. De serie Polopos heeft dit Andalusische dorp een geweldige boost gegeven. Wellicht gaat dat ook lukken in de regio Valencia

Voor stellen en gezinnen die dromen van wonen en werken in Spanje is dit de uitgelezen kans. Dromen jullie van een avontuur in het prachtige Spanje en zijn jullie als stel, duo of gezin creatief, ondernemend en wil je helpen dit nieuwe Spaanse dorp op de kaart te zetten? Meld je dan aan.

Wil jij graag wonen onder de Spaanse zon? Lees dan het heerlijke reismagazine ESPANJE! zodat je volop inspiratie en ideeën kunt opdoen. Je kunt het HIER bestellen.

 

Belangrijke informatie voor deelnemers

  • De opnames vinden plaats in mei tot augustus 2023.
  • De uitzenddatum wordt later pas bekend gemaakt.
  • Het is enkel toegestaan om je aan te melden indien je geen strafblad hebt en/of indien er geen strafrechtelijke procedure tegen jou loopt/dreigt te lopen.

Op dit moment is nog niet bekend wanneer het programma op televisie te zien zal zijn. Geïnteresseerden kunnen zich nog opgeven om mee te doen!