De wintereditie van ESPANJE staat weer boordevol verhalen over de mooiste reizen door Spanje, de Spaanse geschiedenis, de Spaanse cultuur, Spaanse boeken en Spaanse muziek. ESPANJE! is verkrijgbaar in de tijdschriftenwinkel of hier te bestellen. Als je lid wordt van ESPANJE! krijg je ‘m een jaar lang in de bus en kun je het magazine bovendien ook digitaal lezen. Je regelt het hier in een paar seconden.

 

De leukste combitrips: stad en strand of platteland

He thema van deze editie is combitrips. Wij maakten er verschillende de afgelopen maanden: Granada, de Lecrínvallei en de Costa Tropical is een ideale combinatie. Als je in Barcelona bent is de Montserrat een aanrader en vanuit Burgos kun je of een wijntrip maken of Sad Hill bezoeken, de plek waar verschillende Hollywoodfilms werden opgenomen. Een fantastische tip is Burgos. Als je via Bordeaux naar het zuiden gaat kom je er bijna altijd langs. Het bruist er van het leven, je eet er de heerlijkste tapas, borreltijd begint er op zondag al om 11 uur en de musea en kerken zijn zo boeiend dat ze je kijk op Spanje en zelfs op het ontstaan van de mensheid kunnen veranderen. Hoe dat zit? Je leest het in deze editie.

We rijden daarna door naar Andalusië. Als er ergens een regio in Spanje is waar je stad, strand en wandelen kunt combineren dan is het hier wel. In de winter kun je er zelfs skiën. Granada spreekt tot de verbeelding vanwege het Alhambra, maar wij gingen samen met granadino en historicus Carlos op zoek naar sporen van het islamitische verleden in het centrum van de stad, die vaak verborgen blijven. Zo ging recht tegenover de kathedraal honderden jaren een Alhambra in het klein schuil achter een saaie gevel. Het is de oude islamitische universiteit, die wonder boven wonder bewaard is gebleven en sinds een aantal jaar open is voor publiek. Waanzinnig mooi! Intussen verkende Chloë Sterk Salobreña, de stad aan zee waar de islamieten hun zomerpaleis hadden. En we maakten een mooie stop in de Lecrínvallei, het wandelparadijs op een halfuurtje rijden van Granada. ¡Lo mejor de dos mundos!

In de wintereditie 2022 van ESPANJE! onder andere

 

 

Granada

   

 

En verder o.a. winacties, boeken en muziek

Win een heerlijke vakantie aan de Costa Tropical – Wijn in het wilde westen Roadtrip door Arlanza  – Schrijver Manuel Vilas  ‘Spanje is de voorhoede van de wereld’ – Verrassend Burgos Bruisende stad vol verhalen – En natuurlijk De nieuwste cd’s, columns van Luna Zegers en Rop Zoutberg, nieuws uit Spanje, pas verschenen boeken, onze agenda en tips voor wonen in Spanje.

 

ESPANJE 1 2022

bestellen

/