Banner Welex

Vakantiehuis in spanjeEen woning kopen onder de Spaanse zon, daar kom nogal wat bij kijken. Niet voor niets besluiten veel kopers de hulp in te schakelen van een advocaat met verstand van de Spaanse markt voor de afwikkeling van de juridische kant. Enkele zaken waar je als koper rekening mee moet houden en die je misschien graag uitbesteedt aan een advocaat:

1. Zorg dat je alle noodzakelijke documentatie over het onroerend goed verkrijgt en doe de noodzakelijke onderzoeken doen naar het onroerend goed bij het kadaster om o.a. te bevestigen dat de huidige eigenaar inderdaad de eigenaar is..

2. Zorg dat alle eigendommen up-to-date zijn wat betreft betalingen.

3. Haal er deskundigen bij om na te gaan of het object voldoet aan alle eisen van de plaatselijke zoneringsverordening.

4. Ga na wat de vennootschapsbelasting of meerwaardebelasting is, die bij de verkoop van het object komt kijken.

5. Zorg voor goede contractuele overeenkomsten tussen de partijen voor de verkoop of aankoop van het pand.

6. Je hebt een goede koopakte nodig die bij de notaris moet worden afgegeven en zorg dat je op de hoogte van van de afspraken rond de transactie.

7.  De koopakte moet worden ingeleverd op het belastingkantoor.

8. Zorg voor een naar behoren geregistreerd voorlopig koopcontract met de corresponderende originelen van alle belastingaanslagen en de waarborg.

Lees het hele artikel hier.

Lees ook: Lokale onroerendgoedbelasting (IBI) in Spanje

Neem contact op met advocatenkantoor Welex in Marbella wanneer u meer informatie wilt over koopbegeleiding bij de aankoop van een woning in Spanje. Gespecialiseerde advocaten kunnen u er meer over vertellen. Zie deze link, mail naar info@welex.es, bel +34 952 775 521 of kom langs bij Welex in Marbella (Av. Ricardo Soriano 12, Edif Marqués de Salamanca 1-3, 29601 Marbella, Málaga).