Er zijn zoveel leuke barretjes en restaurantjes in Valladolid dat het moeilijk kiezen is. Daarom plannen de locals vaak een route langs verschillende tentjes, om overal het lekkerste te kunnen proeven. De volgende drie mag je echt niet missen als je mijn stad bezoekt:

El Corcho

Op een paar passen van het Plaza Mayor ligt El Corcho, een klein barretje waar de allerlekkerste croquetas van Valladolid worden geserveerd. Een paar van die kroketjes met een glaasje rode Ribera of witte Rueda is dan ook een perfect begin van je tapastour door Valladolid.
Adres: Calle Correos 2

La Tasquita

Iets verderop is La Tasquita, een bar waar het altijd stampvol is. La Tasquita heeft ook een restaurant gedeelte, maar de meeste mensen vinden het makkelijker om aan de bar te bestellen, waar de bediening je altijd snel helpt. Deze bar staat vooral bekend om zijn broodjes tartaar met pepersaus en broodje ossenhaas met roquefort. Als het niet te koud is kun je het best naar buiten lopen met je bestelling, omdat er binnen amper ruimte is om je te bewegen.
Adres: Calle Caridad 2.

Bar y jamonería Sarmiento

Deze bar ligt een flink eindje bij de andere twee vandaan maar nog wel op loopstand. Het is weer een kleine bar en hoewel er achterin wat kleine tafeltjes zijn, staat ook  hier iedereen het liefst aan de bar. De speciliteiten van het huis zij El Jabuguito, een ciabattabroodje met iberische ham, paprika en gesmolten kaas, en El Miguelito, een broodjes met stukjes ham in hollandaisesaus.  Zoals de naam van de bar al aangeeft, kun je hier ook ham kopen om mee naar huis of je hotel te nemen.
Adres: Calle Conde Asurez 11.

 

Lisanne van Duijn woont in Valladolid, werkt in het wijntoerisme en deelt haar kennis en ervaringen op haar eigen blog.

Lees alle berichten over:

blog
lisanne
locals
tips
valladolid