Het strand van de badplaats Lloret de Mar

Met de zomer in zicht vragen gemeenten in Spanje zich af hoe we de komende maanden veilig gebruik kunnen maken van de stranden aan de kust. Op sommige plekken in het zuiden zijn de stranden reeds geopend. Barcelona opent vanaf vrijdag 8 mei de stranden van 6.00 tot 10.00, de tijd dat er ook gesport mag worden. En de bekende badplaats Lloret de Mar aan de Costa Brava maakte bekende dat de stranden dit jaar zullen worden onderverdeeld in een strand voor senioren, gezinnen met kinderen en overige volwassenen zonder kinderen. 

Voor Lloret de Mar zijn de stranden binnen de gemeente de belangrijkste trekpleister voor toeristen. De stranden Lloret en Fenals zijn doorgaans het drukst bezocht en dit zijn dan ook de stranden die zullen worden opgedeeld, zo kondigde de burgemeester van de badplaats aan. Het is de bedoeling dat er door gemeentewerkers wordt gecontroleerd wie de stranden betreden, opdat alle strandgasten in het juiste deel terechtkomen. Per deel wordt er voor wat betreft de voorzieningen rekening gehouden met de doelgroep.

De douches worden enkel geopend als er geen sprake is van besmettingsgevaar. Vooralsnog wordt er niet gesproken over een maximale tijd dat strandgasten mogen blijven. De strandtenten mogen in principe onder bepaalde voorwaarden open. Kayaks en andere materialen worden enkel verhuurd aan gezinnen en mensen die met elkaar samenwonen. Bovendien moeten de materialen na elke klant volledig worden gedesinfecteerd.

Lloret de Mar heeft nog niet bekend gemaakt wat er tijdens de zomermaanden gebeurt met het nachtleven, de tweede belangrijkste trekpleister voor het zomertoerisme. Onlangs werd bekend dat discotheek Tropics de eerste in Spanje is die het certificaat ‘Sanitized Venue’ kreeg.

Op dit moment is nog niet bekend of en wanneer Lloret de Mar en de rest van Spanje weer toeristen uit het buitenland kunnen ontvangen. Normaal gesproken komt 70 procent van de toeristen in de badplaats uit het buitenland.