strand gran canariaTijdens een bezoek aan Gran Canaria kan en wil je natuurlijk niet om het strand heen. Het eiland heeft prachtige playas, en zelfs twee zandstranden waar je je moeiteloos in de Caraïben waant. Je vindt deze stranden op een kleine 20 minuten rijden van het kustdorpje Playa del Inglés. 

Anfi del Mar, Arguineguin

Vlak achter het vissersdorpje Arguineguin vind je het hagelwitte strand (mét turquoise water) van Anfi del Mar. De aanleg van dit strand was een van de grootste projecten in de Canarische geschiedenis. De Anfi group investeerde miljoenen euro’s om het fijne, witte zand uit het Caribisch gebied te laten komen. Het resultaat: een heus stukje Caraïben op Gran Canaria! Maar niet alleen het strand is een bezoekje waard. Zo kun je ook lekker loungen op een van de Balinese bedden en een cocktail drinken bij de strandtent in Ibiza-stijl op het hartvormige eiland Maroa. Daarnaast vind je er een promenade met (merk) winkels, een jachthaven, heel veel lekkere restaurantjes, een wellness én excursie-centrum. ¡Maravilloso!

Amadores, Amadores – Puerto Rico

Wanneer je een klein stukje doorrijdt langs de westkust, vind je vlak om de hoek van het kustdorpje Puerto Rico nóg een wit zandstrand. Het Amadores strand wordt in de volksmond ook wel ‘strand van de geliefden’ genoemd. Direct aan de promenade van het Amadores strand vind je een hele strip met tientallen tapasrestaurants en leuke souvenirwinkeltjes. En als je verder loopt richting de punt, kom je bij de lounge- en beachclub van niemand minder dan voetballer David Silva.

Over de auteur: Melissa heeft drie jaar in Gran Canaria gewoond en gewerkt. Op haar blog Emigreren Gran Canaria schrijft ze wekelijks nieuwe posts over al haar avonturen, ervaringen met emigratie en geeft ze leuke tips en handige weetjes over Gran Canaria.