Vanaf 8 juli 2022 ligt de zomereditie van ESPANJE! in de winkel en op de mat. Deze editie staat boordevol mooie verhalen over Spanje. Of je nu een roadtrip wilt maken, lekker wilt wandelen langs eeuwenoude paden en beekjes, op stedentrip wilt of op zoek bent naar wat verkoeling… In de zomereditie van ESPANJE! vind je volop tips om er een heerlijke Spaanse zomer van te maken.  Ook als je thuisblijft! Je kunt ‘m hier bestellen. Of neem een abonnement en krijg €10 korting op de winkelprijs. Je ontvangt dan deze editie en nog vier nieuwe edities in het komende jaar voor slechts €24,95. Bovendien krijg je dan ook de digitale versie van het magazine zodat je het altijd en overal kunt lezen. Je regelt je abonnement hier in een paar seconden

Wat kun je verwachten van de nieuwe editie van ESPANJE?

Bijzondere wandelingen in Andalusië

In deze editie weer heel veel mooie verhalen om van jouw vakantie in Spanje een toptijd te maken. Of om weg te dromen als je deze zomer thuisblijft. Het zijn verhalen die soms letterlijk verborgen liggen. De acequias zijn een fantastisch voorbeeld. Het zijn eeuwenoude irrigatiekanalen in Andalusië. Na decennialang te zijn verwaarloosd worden ze nu herontdekt en uitgegraven. En plotseling kan er weer fruit en groente geteeld worden op plekken waar dat eerder niet kon. Zo keert ook langzaamaan het leven terug in dorpen waar tot voor kort de jeugd alleen maar wegtrok. NOS-correspondent Rop Zoutberg nam er een kijkje en maakte er een prachtige reportage over voor deze editie van ESPANJE! met leuke wandeltips erbij.

acequias rop zoutberg

Kleurrijke volkswijk in Valencia

In Valencia en in Baskenland gebeurt iets vergelijkbaars. De stad en streek werden een toeristenmagneet door de iconische Stad der Kunsten en Wetenschappen en het Guggenheim Museum. Maar net als op de meeste plekken wordt het pas echt leuk en mooi als je buiten deze nieuwe gebaande paden gaat. In Valencia werd de visserswijk El Cabanyal gelukkig grotendeels gered van de sloophamer. Het is inmiddels een van de meest kleurrijke en authentieke plekken van de stad waar je nog kunt zien en voelen hoe het leven hier vroeger moet zijn geweest. We geven tips waar je moet zijn, van mooie sfeervolle barretjes tot fijne stranden.El Cabanyal espanje

Het mooiste van Baskenland, met winactie!

In Baskenland toverde bioloog Edorta een vervallen visconservenfabriek om in een natuurhotel met – verborgen aan de achterkant – het mooiste uitzicht dat je maar kunt wensen: een moeras waar duizenden vogels broeden. Je kunt een verblijf winnen op deze superplek. Hoe lees je in de nieuwe editie van ESPANJE! Zijn Bird Center Hotel Urdaibai is een van de vele tips uit dit heerlijke artikel over een van de mooiste stukjes van de Baskische kust.

Baskenland ESPANJE 3 2022

Op zoek naar verkoeling: onze tips

Verscholen in struikgewas en bossen of hoog boven de stad liggen – overal in Spanje -bronnen, meertjes, beekjes, watervallen en rooftopzwembaden. Wij tippen waar je moet zijn voor verkoeling deze zomer!

beren somiedo

Beren spotten in Asturië

Ook natuurkenner en voormalig natuurgids Jaap Scholten ontdekte bijzondere Spaanse geheimen. Hij ging op pad met de Asturische Sofía, wier familie al eeuwenlang koeien hoedt in de bergen van Somiedo, waar wolven en beren altijd op de loer liggen. Binnen een halfuur hadden ze een beer in het vizier. Hieronder zie je een mooi filmpje van cowgirl en berenspotter Sofía

 

Campertrip van kust van kust, met kampeerpertips

Bernadet Heimans trekt al een paar jaar met haar hond Nova door Spanje.  Ditmaal reden ze met de camper van Gijón naar Cádiz, dwars door Spanje via onder andere Burgos, Segovia, Madrid en Toledo. Zij geeft tips voor onderweg met mooie camperstaanplaatsen.

Van noord naar zuid

Het Alhambra en heerlijke recepten

En dan de geheimen van het Alhambra, het paleis in Granada dat wonderwel eeuwen van oorlog, verwoesting en verwaarlozing heeft doorstaan. Hoewel dat zijn geheimen niet makkelijk prijsgeeft. Maar we hoeven niet alle geheimen te kennen om eindeloos van Spanje te kunnen genieten. Dat kunnen we ook thuis, met de lekkerste zomerse lunchgerechten uit de Spaanse en Hollandse moestuin.

recepten 3 2022

Dit was nog maar een kleine greep uit deze heerlijke zomereditie. Koop ‘m in de winkel, bestel ‘m los of neem een abonnement en profiteer van  €10 korting. We wensen je vast een heerlijke zomer!

 

 

Hier vind je alvast 16 leuke reistips voor 2022