Netflix heeft in najaar 2022 weer een aantal mooie Spaanstalige films en series online gezet. Van een speelfilm over de grote Spaanse internationale oplichter en bankrover Lucio Urtubia (zeg maar La Casa de Papel maar dan in het echt) tot Mexicaanse komedies en een echte kerstfilm. Dit zijn onze tips!

Un hombre de acción

In deze speelfilm, geïnspireerd op het leven van de Spaanse anarchist Lucio Urtubia, zien we hoe deze Spaanse Robin Hood met een ingenieuze vervalsingsoperatie een van ’s werelds grootste banken oplicht. Lucio begint als een arme sloeber in Navarra. Tijdens zijn militaire dienst leert hij hoe je moet smokkelen. Hij gaat werken als metselaar maar verzint intussen grote oplichtingsacties om het kapitalisme een hak te zetten. Tenslotte moet Lucio kiezen tussen het anarchisme en het beschermen van zijn eigen zaak. La Casa de Papel maar dan waargebeurd.

 

 

Matrimillas

Fede en Bélen zijn al  getrouwd, maar de passie zo goed als verdwenen. Tijdens een avondje uit met Bélens zus en haar man, een altijd kibbelend echtpaar dat nu ineens niet van elkaar af kan blijven, horen ze dat er een app bestaat waarmee partners punten kunnen verdienen als ze hun best doen zijn voor elkaar, matrimillas. Ze gaan de uitdaging aan, maar aangezien de eerste met duizend punten een reisje voor zichzelf kan winnen en Fede een trip naar Mexico met vrienden op het oog heeft, loopt het al snel uit de hand. Heerlijke flauwe komedie en wie weet krijg je nog wat inspiratie om van de bank te komen en je partner te verrassen…

Reviviendo Navidad

In deze nieuwe Mexicaanse kerstkomedie wordt de altijd chagrijnige Chuy wakker en ontdekt dat er een jaar voorbij is. Hij is vervloekt door een fee en zal zich vanaf nu elk jaar alleen kerst herinneren.

 

Deze filmselectie is gemaakt door de redactie van het mooie Spanjemagazine ESPANJE!. Wil je meer leuke tips, neem dan HIER een abonnement

Bardo, falsa crónica de una cuantas verdades

Deels autobiografische surrealistische komedie van meervoudig Oscarwinnaar Alejandro González Iñárritu (Birdman, 2015 en The Revenant 2016).  Een veelgeprezen journalist-documentairemaker besluit na een moeilijke periode  vanuit de VS terug te keren naar zijn vaderland. Daar wordt hij echter geconfronteerd met de nieuwe realiteit van het land. Lees hier een interview met de maker over zijn film.

 

 

La Flor Más Bella

In deze nieuwe Mexicaanse tienerserie  bloeit de zeventienjarige, vrolijke, intelligente Mich op van gepest muurbloempje dat nergens bijhoort tot een populaire jonge vrouw die worstelt met haar liefdesleven. Met een heerlijke opzwepende Mexicaanse soundtrack is dit de ideale bingewatchserie voor lange avonden.