Op 3 oktober 2017 verschijnt de langverwachte nieuwe thriller van Dan Brown. Oorsprong speelt zich volledig af in Spanje en om precies te zijn in de steden Madrid, Barcelona, Sevilla en Bilbao.

De hoofdpersoon is opnieuw professor Robert Langdon, die eerder verscheen in Browns boeken Het Bernini Mysterie, De Da Vinci Code, Het Verloren Symbool en Inferno. In Madrid, Barcelona, Sevilla  en Bilbao gaat hij op zoek naar het antwoord op twee vragen die de mensheid al eeuwenlang bezighouden: Waar komen wij vandaan? en Waar gaan wij naartoe?

Dan Brown weeft in Oorsprong wederom een mozaïek van codes, wetenschap, religie, geschiedenis, kunst en architectuur tot een spannende thriller. Maar er wordt een frisse draai aan gegeven doordat nu moderne kunst en innovatieve technologie een belangrijke rol spelen. De uitgave van het boek zal zeker een impuls geven aan het toerisme in Spanje. Naar verwachting zullen er rondreizen komen langs de belangrijkste plekken van Oorsprong zoals dat ook bij Browns eerdere boeken gebeurde. De thrillers van Dan Brown zijn in 56 landen uitgegeven en er werden meer dan 200 miljoen van verkocht. In Nederland en België zijn meer dan 5 miljoen exemplaren in Nederlandse vertaling over de toonbank gegaan.

Verder is er nog weinig bekend over het nieuwe boek, maar Barcelonakenners zullen de omslagfoto meteen herkennen: de Sagrada Família en de verlichte Torre Agbar zijn goed te zien.

Oorsprong zal wereldwijd op dezelfde dag verschijnen. In Nederland wordt de thriller uitgegeven bij Luitingh-Sijthoff. In deze video alvast een voorproefje!

Lees alle berichten over:

Barcelona
boek
dan brown
lezen
literatuur
oorsprong
thriller