Sevilla is een fietsstad bij uitstek. Door de hele stad wordt gefietst, ook door toeristen. De stad staat inmiddels al een paar jaar op de lijst met de 20 beste steden om te fietsen van Copenhagenize Design Co. Een leuke manier om langs alle bezienswaardigheden te gaan!

In deze romantische stad zijn de meeste highlights makkelijk met de fiets te bereiken. De stad is begonnen met het aanleggen van fietspaden in 2006 en heeft nu ruim 180 kilometer aan verharde paden beschikbaar. Je vindt er ook de Vias verdes. Vroeger waren dit spoorbanen, maar nu zijn ze omgebouwd tot fietspaden. Sevilla heeft fantastische fietsroutes en verhuurservices. In 2013 werden er zelfs meer fietsen dan auto’s verkocht! De stad is goed begaanbaar: het is er grotendeels vlak. Tel daar de bijna 3000 zonuren per jaar bij op en je hebt een perfecte stad om te fietsen.

Tours

Fietstours zijn in heel de stad te boeken, waaronder ook een paar Nederlandse. Baja Bikes biedt een tour aan waarbij je op de fiets langs alle bekende highlights van de stad gaat. Je kunt er ook een fietstour vinden waarbij fietsen gecombineerd wordt met het eten van de lekkerste tapas in de stad.

Boek hier je Nederlandse fietstour in Sevilla met Baja Bikes

Sevici

In Sevilla zijn er genoeg mogelijkheden om fietsen te huren, overal zijn bedrijven die ze verhuren, er is er altijd een binnen handbereik. Verder kun je via het leenfietsensysteem Sevici makkelijk fietsen huren door heel de stad. Je haalt je fiets op bij een bepaald punt en zet hem op een andere plek weer weg. Het is de bedoeling dat je de fiets binnen een halfuur terugzet op een ander punt. Je betaalt dan alleen kosten voor een weekpas (toeristen kunnen geen andere pas krijgen helaas) en een borg voor de fiets.

Een handige kaart,voor wanneer je zelf op pad gaat, met de fietspaden van Sevilla is te downloaden via http://www.sevilla.org/sevillaenbici/.

Aanrader: de Super Sevilla Combi (inclusief Alcázar en kathedraal)

Ben je van plan het Alcázar én de Kathedraal van Sevilla te bezoeken en stap je ook nog graag een dag in de hop-on hop-off bus? Dan raden wij je aan de Super Sevilla Combi aan te schaffen, waarmee de skip the line tickets voor de twee belangrijkste highlights van de stad krijgt en met de toeristenbus de stad kunt ontdekken. Bespaar geld en ontdek tegelijk het beste van Sevilla! Bestel nu.

Hoe werkt het?

Je boekt de Super Sevilla Combi via de website van onze partner Ticketbar. Selecteer op het moment van reserveren de datum van aankomst in Sevilla. Ook geef je aan op welke data je het Alcazar en de Kathedraal zou willen bezoeken. Je ontvangt vervolgens de tickets voor deze monumenten in je e-mail inbox. Laat Ticketbar ook weten op welke dag je de bus zou willen nemen.

Wat kost de Super Sevilla Combi?

De Super Sevilla Combi kost €51,50. Na betaling krijg je de tickets via de e-mail opgestuurd.

Meer lezen?

paleis in sevilaa9x doen in Sevilla: de highlights 

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië. De Moorse invloeden geven de stad een romantisch tintje. Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk te voet of met de fiets te bereiken vanaf het centrum. Dit zijn de must-sees en belangrijkste highlights op een rij.

koetsen met paarden voor kerkOp en top Sevilla: Triana

Alles waar Spanje om bekendstaat, vind je in Sevilla, om precies te zijn in de zigeunerwijk Triana. Flamencozangeres Rosario La Tremendita leidt ons door haar geboortewijk, de broedplaats van de flamenco, en we gaan op bedevaart naar El Rocío.