Sevilla is een fietsstad bij uitstek. Door de hele stad wordt gefietst, ook door toeristen. De stad staat inmiddels al een paar jaar op de lijst met de 20 beste steden om te fietsen van Copenhagenize Design Co. Een leuke manier om langs alle bezienswaardigheden te gaan!

In deze romantische stad zijn de meeste highlights makkelijk met de fiets te bereiken. De stad is begonnen met het aanleggen van fietspaden in 2006 en heeft nu ruim 180 kilometer aan verharde paden beschikbaar. Je vindt er ook de Vias verdes. Vroeger waren dit spoorbanen, maar nu zijn ze omgebouwd tot fietspaden. Sevilla heeft fantastische fietsroutes en verhuurservices. In 2013 werden er zelfs meer fietsen dan auto’s verkocht! De stad is goed begaanbaar: het is er grotendeels vlak. Tel daar de bijna 3000 zonuren per jaar bij op en je hebt een perfecte stad om te fietsen.

Tours

Fietstours zijn in heel de stad te boeken, waaronder ook een paar Nederlandse. Baja Bikes biedt een tour aan waarbij je op de fiets langs alle bekende highlights van de stad gaat. Je kunt er ook een fietstour vinden waarbij fietsen gecombineerd wordt met het eten van de lekkerste tapas in de stad.

Boek hier je Nederlandse fietstour in Sevilla met Baja Bikes

Sevici

In Sevilla zijn er genoeg mogelijkheden om fietsen te huren, overal zijn bedrijven die ze verhuren, er is er altijd een binnen handbereik. Verder kun je via het leenfietsensysteem Sevici makkelijk fietsen huren door heel de stad. Je haalt je fiets op bij een bepaald punt en zet hem op een andere plek weer weg. Het is de bedoeling dat je de fiets binnen een halfuur terugzet op een ander punt. Je betaalt dan alleen kosten voor een weekpas (toeristen kunnen geen andere pas krijgen helaas) en een borg voor de fiets.

Een handige kaart,voor wanneer je zelf op pad gaat, met de fietspaden van Sevilla is te downloaden via    http://www.sevilla.org/sevillaenbici/

Meer lezen?

paleis in sevilaa9x doen in Sevilla: de highlights 

Sevilla is de hoofdstad van de regio Andalusië. De Moorse invloeden geven de stad een romantisch tintje. Alle bezienswaardigheden zijn makkelijk te voet of met de fiets te bereiken vanaf het centrum. Dit zijn de must-sees en belangrijkste highlights op een rij.

koetsen met paarden voor kerkOp en top Sevilla: Triana

Alles waar Spanje om bekendstaat, vind je in Sevilla, om precies te zijn in de zigeunerwijk Triana. Flamencozangeres Rosario La Tremendita leidt ons door haar geboortewijk, de broedplaats van de flamenco, en we gaan op bedevaart naar El Rocío.