Spelen op de Flamenco gitaar

Deze maand komt de wereldberoemde flamenco-gitarist Paco Peña voor een aantal optredens naar Nederland en Espanje!-lezers en volgers kunnen kaartjes met korting kopen.

De Spaanse componist en gitarist Paco Peña schreef in 2004 zijn Requiem por la Tierra als een oproep aan de mensheid om voorzichtig met onze aarde om te springen. In dit requiem combineert Peña hartstochtelijke flamenco en klassieke koorzang. In januari wordt het stuk opnieuw uitgevoerd in Nederland door Peña en zijn flamenco-ensemble aangevuld met Musica Vocale & en het Oost-Nederlands Kamerkoor onder leiding van Rob Vermeulen.

De Spaanse teksten zijn indringend: “Wij hebben het eeuwige leven niet, wij zijn slechts passanten, wij moeten de aarde doorgeven aan onze kinderen, maar waar zijn we in ’s hemelsnaam mee bezig?” Gelukkig is er ook hoop, en zingt het koor: “Het is nog niet te laat, want zolang wij de schoonheid van de aarde kunnen bezingen is er nog liefde en zorgzaamheid in ons hart die we kunnen aanspreken.”

Er wordt gezongen, gedanst, geschept en geschapen. In totaal zijn er vier kinderkoren bij de voorstelling betrokken, maar ook de hogeschool voor kunsten ArtEZ werkt mee. Iedereen is al weken druk bezig met het repeteren van de voorstelling. In oktober kwam Paco Peña naar Nederland om te repeteren met de twee koren. Dit beloven een aantal mooie shows te worden.

Paco Peña

De wereldberoemde Paco Peña is een gepassioneerde flamenco-gitarist. Als kind heeft hij gitaar leren spelen en op zijn twaalfde levensjaar speelde hij al in een volksmuziekgroep. Op jonge leeftijd reisde hij al heel de wereld over om zijn grote passie voor muziek met anderen te delen.

Waar en wanneer?

De concerten vinden plaats op zaterdag 18 januari in Zevenaar (try-out, geen korting), zondag 19 januari in het Amphion in Doetinchem, dinsdag 21 januari in Junushoff in Wageningen en op woensdag 22 januari in het Musis in Arnhem.

De kortingscodes voor de shows in Doetinchem en Arnhem kunnen ingevoerd worden op de desbetreffende websites tijdens het bestellen van een kaartje. Kaartjes voor de show in Doetinchem op 19 januari 2020 kun je bestellen bij Amphion en kaartjes voor de show in Arnhem op 22 januari kun je bestellen bij Musis. Junushoff in Wageningen heeft niet de mogelijkheid om de kortingcodes op de website in te voeren. Hiervoor kun je de het theater bellen of mailen.

Voor meer informatie over de concerten van Paco Peña kun je kijken op de website www.requiemvoordeaarde.nl. 

Kom alvast in de stemming met deze video:

Lees ook: Het ABC van de Flamenco