papas arrugadas

Papas arrugadas zijn gerimpelde aardappeltjes die op de Canarische Eilanden op elke menukaart staan. Geen moeilijke ingrediënten, zo gemaakt en heerlijk voor bij de borrel of tijdens een Spaanse tapasavond. ¡Buen provecho!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 kg kleine, vastkokende aardappeltjes, ongeschild
  • 30 g grof zeezout

Voor het sausjes, de mojo picón:

  • 2 rode paprika’s
  • 3 teentjes knoflook
  • ½-1 Spaans pepertje, gedroogd zonder zaadjes
  • 250 ml olijfolie, extra vergine
  • 1 tl witte wijnazijn
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl zout
  • snee oud witbrood

Bereiding

Was de aardappeltjes en doe 
ze in een pan. Giet er zoveel water bij tot ze net onderstaan. Voeg het zout toe, breng het water aan de kook en dek de pan af met een schone theedoek. Kook de aardappeltjes gaar
 – laat ze niet te ver doorkoken. Giet ze af en zet ze in de pan terug op het vuur tot er op de schil een laagje zout ontstaat.
 Schud de aardappeltjes een paar keer om. Laat afkoelen tot kamertemperatuur, bewaar afgedekt in de koelkast en neem mee in een goed afsluitbare bak.

Voor de mojo picón:
Doe alle ingrediënten (behalve het brood) in een kom en maak met een staafmixer een fijne puree. Geef de saus de gewenste dikte door er broodkruim of juist water bij te doen. Schep de saus in een potje.

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

Hier vind je héél veel recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!