Paradores zijn luxe staatshotels op Spaans grondgebied. Vaak zijn ze ondergebracht in een historisch gebouw of liggen ze op een bevoorrechte locatie. Zoals deze vijf paradores, die een prachtig uitzicht bieden op zee.

1. Nerja

Parador Nerja op klif in provincie Malaga

De Parador van Nerja, in de provincie Málaga, ligt op een klif aan zee en dat zorgt voor geweldige uitzichten zijn. Een fantastische tuin met een buitenzwembad en een licht interieur, met kamers met privé terrassen met uitzicht op zee, maken dit tot een van de mooiste plekken om te verblijven in dit gebied.

Prijzen, reviews, actuele informatie, aanbiedingen en beschikbaarheid: Parador de Nerja

2. Baiona

Parador Baiona op schiereiland

De Parador van Baiona, ten zuiden van de Rías Baixas in Galicië, op het schiereiland Monterreal in Baiona, is omgeven door oude muren en biedt een spectaculaire zonsondergang met uitzicht op zee. Daarnaast zie je in de verte de Cíes-eilanden. Het hotel beschikt over elegante en ruime kamers.

Prijzen, reviews, actuele informatie, aanbiedingen en beschikbaarheid: Parador de Baiona

3. Aiguablava

Parador Aiguablava aan de Costa Brava

De Parador van Aiguablava ligt in de provincie Girona op de perfecte locatie aan de Middellandse Zee, met een bevoorrecht uitzicht op de Costa Brava, boven op de klif van Punta d’es Muts. De natuurlijke en ongerepte omgeving van dit luxe hotel maakt van deze parador de perfecte locatie om er even helemaal uit te zijn.

Prijzen, reviews, actuele informatie, aanbiedingen en beschikbaarheid: Parador de Aiguablava

4. Costa da Morte

Moderne parador Costa da Morte

De Parador Costa da Morte bevindt zich in Galicië, om precies te zijn in Muxía. Het Praia de Lourido waar deze parador aan grenst, biedt een prachtig uitzicht op de zee. In dit geval geen klassiek gebouw, maar een gerenoveerd bouwwerk met eigentijdse architectuur. Vlakbij de parador ligt de vuurtoren Cabo Fisterra, bij de Romeinen bekend als ‘het einde van de wereld’, een aanrader in dit gebied om te bezoeken.

Prijzen, reviews, actuele informatie, aanbiedingen en beschikbaarheid: Parador Costa da Morte

5. El Saler

Parador El Saler

De Parador van El Saler bevindt zich in Valencia en de meeste kamers bieden uitzicht op de Middellandse zee. Het designinterieur is prachtig. Bovendien wordt deze bestemming aanbevolen voor golfliefhebbers, aangezien hier een van de beste banen ter wereld te vinden zijn.

Prijzen, reviews, actuele informatie, aanbiedingen en beschikbaarheid: Parador El Saler