Pre-order de nieuwe editie van ESPANJE! nu met €4,50 korting.

Cover espanje 1 2023Als je ESPANJE! voor 22 december bestelt krijg je het magazine rond 10 januari in de bus. Zonder €3,50 portkosten en ook nog met €2 korting op de winkelprijs. Je betaalt dus niet €10,45 maar slechts €5,95. Je kunt ‘m hier meteen bestellen. Woon je in België of Spanje, dan kun je ‘m bestellen voor de winkelprijs van €7,95, zonder portokosten of andere extra kosten. Nog voordeliger is het om een abonnement te nemen. Met een introductiekorting van €3 op de abonnementsprijs betaal je in Nederland slecht €19,95 voor een jaarabonnement van vier edities. Dat is slechts €4,99 per editie, een totale korting van bijna €12 op de winkelprijs. Bovendien krijg je dan ook een jaar lang de digitale editie ter waarde van €18 en kun je alle edities van ESPANJE! overal lezen. Je kunt je abonnement hier afsluiten.

 

In de komende editie van ESPANJE! onder andere

 

Wandelen aan de Costa Blanca

De beste maanden om te wandelen aan de Costa Blanca zijn februari en maart als de amandelbomen in  bloei staan en het nog niet zo warm is. Wij geven tips voor mooie routes in het binnenland en aan de kust.

Espanje wandelen costa blanca

 

Genieten in Girona

Vanaf december 2002 kun je er met de hogesnelheidstrein komen vanuit Parijs. Girona is daarmee de ideale duurzame stedentrip voor in Spanje. Wij ontdekten alvast leuke boetiekjes, lekkere restaurants en fijne musea. Ideaal om te combineren met een strand- of cultuurvakantie aan de Costa Brava.

Girona esp 1 2023

Spectaculaire kustroute

Met de auto is deze route al adembenemend, maar de Baskische kustroute is helemaal onvergetelijk als je ‘m loop. Huib Afman wandelt in vier delen de hele Camino del Norte van de Camino de Santiogo. Hij begint aan de grens met Frankrijk en loopt dan via de heuvels en mooie steden en dorpen als San Sebastián en Pasaia naar Bilbao. En dan krijg je dus uitzichten zoals je hieronder op de foto ziet…. Wow!

Bilbao Camino esp 1 2023

 

De spannende Spaanse speurtocht naar Columbus

Spannender dan alle boeken van Agatha Christie en alle films over James Bond bij elkaar. Dat is de DNA-speurtocht die Spaanse wetenschappers al twintig jaar in de ban houdt. Wie was Christoffel Columbus? Of beter gezegd, wie was Cristóbal Colón? Want over een ding zijn de Spaanse historici het eens: hij kwam niet uit een eenvoudige weversgezin in Genua zoals de geschiedenisboekjes zeggen. Wie was hij dan wel? Was hij joods, Galicisch, een prins, een dubbelspion? Of alle vier misschien? En was hij wel echt de ontdekker van Amerika? ESPANJE Columbus

Groene wandelpaden op Gran Canaria

Gran Canaria heeft vele gezichten. In het zuiden vind je de populaire toeristenstranden, in het noorden is het groen en zijn steeds meer spectaculaire wandelroutes. Wij nemen je graag mee door het binnenland en langs de kust.

Gran Canaria ESPANJE 1 2023

De bakermat van Spanje en de verdejo

‘Een verdejo?’ is de vraag die je steeds meer hoort als je witte wijn bestelt in Nederland. Chloë Sterk ging naar de regio waar deze populaire wijn wordt gemaakt, de Rueda. Ze proefde er de mooiste wijnen en genoot van de heerlijkste gerechten maar raakte ook onder de indruk van de verhalen van deze regio die ooit het centrum was van Spanje. Dat is nog goed te merken in steden als Valladolid en Medina del Campo.

Verdejo espanje

Y mucho más

En verder alle vaste rubrieken die je van ons gewend bent: een uitgebreide agenda, boekrecensies en muziektips, columns van NOS-correspondent Rop Zoutberg, flamencozanegeres Luna Zegers, fiscalist Thomas Vermeulen en makelaar Marleen de Vijt en nieuws van SpanjeVandaag. Bestel ‘m hier voor 22 december met €4,50 korting.