cover espanje 3 2022Pre-order de nieuwe editie van ESPANJE! nu met €4,50 korting. Als je voor 24 juni bestelt krijg je het magazine twee weken later in de bus. Zonder €3,50 portkosten en ook nog met €1 korting op de winkelprijs. Je betaalt dus niet €10,49 maar slechts €5,99. Je kunt ‘m hier meteen bestellen. Nog voordeliger is het om een abonnement te nemen. Met een introductiekorting van €3 op de abonnementsprijs betaal je slecht €19,95 voor een jaarabonnement van vier edities. Dat is slechts €4,99 per editie, een totale korting van €8 op de winkelprijs. Bovendien krijg je dan ook een jaar lang de digitale editie ter waarde van €18 en kun je ESPANJE! overal lezen. Je kunt je abonnement hier afsluiten.

In de zomereditie (3 2022) van ESPANJE! onder andere

 

Campertrip van kust van kust

Bernadet Heimans trok met haar hond Nova en haar camper van Gijón naar Cádiz, dwars door Spanje via onder andere Burgos, Segovia, Madrid en Toledo. Zij geeft tips voor onderweg met mooie camperstaanplaatsen.

Van noord naar zuid

 

Tips voor een vakantie in Baskenland en Asturië

Natuurpark Urdaibai wordt wel gezien als de bakermat van Baskenland. Je vindt er heerlijke (surf)stranden, mooie dorpjes, groene heuvels en heerlijk eten. Hoofdredacteur Marjan Terpstra ging erheen en deelt haar tips.

beren somiedo

Jaap Scholten was jarenlang natuurgids in Spanje, maar hij zag nog nooit beren. Het is nu eindelijk gelukt in Somiedo in Asturië waar hij op ‘berenjacht’ ging met cowgirl Sofía. Zij maakte het spectaculaire filmpje dat je hier onder ziet waarin ze vertelt over haar leven tussen de wolven en de beren.

 

De kleurrijke kant van Valencia

Valencia is vooral bekend van het prestigieuze architectuurproject Stad der Kunsten en Wetenschappen. Maar de kleurrijke oude volksbuurt El Cabanyal is voor de fijnproever misschien nog wel spectaculairder.

 

Van bergmeertjes tot dorpszwembaden: onze zwemtips

Zoek je verkoeling in de zomer? Dat kan ook in het binnenland. ESPANJE! zette tien tips op een rij: van mooie zwembaden tot heilzame bronnen, watervallen en meertjes

zwemtips

 

Eeuwenoude kennis en geheimen van Andalusië

Het Alhambra in Granada betovert al eeuwenlang iedereen die er komt. Hoe is het ontstaan en wie woonden er?  ESPANJE! ging op pad met gids Carlos die (bijna) alle geheimen kent.

In Andalusië worden oude irrigatiesystemen uitgegraven, de acequias. Zodoende worden hele ecosystemen hersteld en kunnen er weer gewassen verbouwd worden die eerder niet meer groeiden. NOS-correspondent Rop Zoutberg ging kijken en vertelt hoe je zelf ook kunt meehelpen.

Van al dat lekkers uit de Spaanse moestuin maakten we heerlijke zomerse lunchgerechten.

recepten 3 2022

 

Wie was de koning van Hispanje en wie waren zijn vrouwen?

De gerenommeerde Vlaamse historicus Edward de Maesschalck schreef een nieuw verhaal over de geschiedenis van Spanje. Ditmaal over Filips II, ‘onze’ koning van Hispanje. Wie was hij en wat liet hij na? En welke rol speelden de vrouwen om hem heen: zijn moeder, zijn vrouw, zijn zussen en zijn dochter Isabella Clara Eugenia die landvoogdes van de Nederlanden werd?

Filips II

 

Actievoorwaarden

Deze speciale actie is alleen geldig in Nederland tot en met 24 juni 2022. Voor Spanje en België geldt een toeslag van €2,50 per editie vanwege de hogere portokosten. Een abonnement is altijd af te sluiten en is tijdens en na de actieperiode altijd direct opzegbaar. Je ziet dus nergens aan vast. Lukt het niet om online te bestellen? Bel dan op werkdagen tussen 9 en 17 uur met de abonnementenservice van ESPANJE!