Albóndigas, dit Spaanse recept kan niet ontbreken als je tapas gaat eten. Gehaktballetjes in pittige tomatensaus staan overal in Spanje op de kaart en kunnen ook prima tijdens de hoofdmaaltijd worden gegeten. Het is een eenvoudig recept maar superlekker, dus genoeg reden om zelf een keer te maken.

Ingrediënten:

– 500 gr gehakt
– 1 ei
– 500 ml gezeefde tomaten
– 1/2 ui
– peper en zout
– 2 teentjes knoflook
– 1 theelepel paprikapoeder
– 5 eetlepels paneermeel
– olijfolie
– 1 rode peper

Bereiding:

Begin met het gehakt. Voeg daar één ei, het paneermeel, één teen knoflook, de paprikapoeder, zout en peper toe. Meng dit met je handen tot alles goed gemengd is. Maak er daarna balletjes van.

Verhit nu de olijfolie in de pan en stop de gehaktballetjes in de pan. Bak deze mooi rondom bruin. Dit gaat het best als je begint met hoog vuur, als de balletjes dan een mooi korstje hebben zet je het vuur lager en laat je de gehaktballetjes verder garen.

Nu ga je verder met de saus. Verhit opnieuw wat olie in een andere pan. Doe de ui, rode peper en één teen knoflook in de pan. Fruit dit allemaal aan. Daarna voeg je de gezeefde tomaten toe en laat dit warm worden. Voeg als laatst nog wat suiker, zout en peper toe om de saus op smaak te brengen.

Nu kun je de gehaktballetjes bij de tomatensaus doen en roer je dit een keer goed om.

Serveer de albóndigas in een schaal of op een bord.

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!

Koop bij bol.com

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.

Koop bij bol.com