Wij zijn dol op de bekende ‘huzarensalade’ zoals je hem op veel plekken in Spanje kunt krijgen. Deze ensaladilla rusa is net iets anders dan wij ‘m kennen en zelfgemaakt is ‘ie o zo lekker. Bovendien ook nog eens heel makkelijk om thuis te maken!

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 500 g aardappels
  • 1 wortel geschild, beetgaar, in blokjes
  • 100 g doperwtjes beetgaar
  • 2 eieren hardgekookt
  • 1 blikje tonijn in olijfolie
  • 100 ml mayonaise
  • groene olijven gevuld met ansjovis
  • geroosterde paprika in stukjes
  • peper
  • zout

Bereiding:

Kook de aardappels met zout, als deze gekookt zijn giet je de aardappels af en laat je ze afkoelen. Als de aardappels zijn afgekoeld snij je de aardappels in blokjes. Daarna meng je in een schaal de aardappel, de wortel, de doperwtjes, de eieren en de tonijn. Daarna roer je de mayonaise er goed door. Nu kun je peper en zout naar smaak toevoegen. Garneer met olijven en geroosterde paprika. Bewaar afgedekt in de koelkast en als je de huzarensalade wilt meenemen doe deze dan in een goed afsluitbare bak.

Als je de huzarensalade gaat opdienen laat hem dan even op kamertemperatuur komen, dan is de ensaladilla rusa het allerlekkerst! Serveer het in een glas met palitos of op een bordje met wat toastjes of en stukje stokbrood. Heerlijk!

 

 

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.

Koop bij bol.com

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.

Koop bij bol.com