appel anijs recept
Deze zachte appels uit de oven met anijslikeur zijn een geliefd herfsttoetje. Gebruik bij voorkeur anís de Chinchón, maar andere soorten anijslikeur zijn een prima alternatief.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 appels
  • 3 el suiker
  • klontje boter om in te vetten
  • kaneel
  • amandelen grof gehakt
  • Chinchón of andere anijslikeur
  • water

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Was de appels goed en snijd de bovenkant eraf. Bewaar deze
‘dekseltjes’, ze worden er later weer op gezet. Vet een ovenschaal in met wat boter. Verwijder het klokhuis met een appelboor en hol de appels uit. Meng het in blokjes gesneden vruchtvlees met wat suiker, kaneel en amandelen en vul de appels met het mengsel. Zet de bovenkanten weer op de appels en besprenkel ze royaal met anijslikeur en een beetje water. Zet ze in de oven en bak ze in 45 minuten goudbruin en gaar. Heerlijk met ijs, slagroom of vanillevla!

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten. Bestel 'm hier

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!