Ben je reisplannen aan het maken? Dan hebben wij nog wel wat leuke ideeën! Spanje is immers een continent in het klein waar iedereen een topvakantie heeft. Of je nu houdt van bergen, steden, stranden, bossen of eilanden. Spanje heeft het allemaal in overvloed. Met deze tips wordt het kiezen hopelijk iets gemakkelijker. Zoek verder op onze website naar meer tips over al deze bestemmingen. Veel voorpret en voor straks ¡buen viaje!

 

Andalusië

Klimmen in Amdalucía

Andalusië is met 800 kilometer kustlijn, de meeste beschermde natuurgebieden van Europa, rijke gastronomie en vele golfcourts de favoriete vakantiebestemming van velen. Een spectaculaire noviteit is La Geoda de Pulpí, de allergrootste geode ter wereld die je kunt bezoeken.

Aragón

Kasteel Aragón

Kom naar Aragón en ontdek de geweldige natuur, de mudejarkunst en prachtige spa’s midden in de natuur. Bovendien vind je er een zeer gevarieerd aanbod aan logies, gastronomie en skipistes. Is Aragón jouw volgende bestemming?

Canarische Eilanden

Zee en strand Canarische eilanden

De Canarische Eilanden kennen de grootste biologische verscheidenheid ter wereld. Op slechts zeven eilanden vind je duizenden landschappen: duinen, bossen, vulkanen, sterrenhemels en 256 kilometer aan stranden. Een symfonie aan ervaringen.

Eiland Gran Canaria

Gran Canaria is een betoverend continent in het klein. Het aangename klimaat, de adembenemende natuur, 60 kilometer aan stranden, rijke culturele historie en een uitzonderlijke waaier aan smaken maken dit tot de perfecte vakantiebestemming.

Eiland Lanzarote

Lanzarote is anders dan alle andere strandbestemmingen. De overweldigende natuur met prachtige lavabergen en -stranden, vulkanen, de rijke historie en de kunstwerken van César Manrique zorgen ervoor dat natuur en kunst één worden.

Met de boot naar Tenerife

Tenerife zet zich actief in voor het behoud van de walvisachtigen in Macaronesië, de eilanden van vulkanische oorsprong in de oostelijke Atlantische Oceaan. Kom een vaar mee met een oceaanexcursie en wellicht zie je zelfs dolfijnen en walvissen langs zwemmen. Een geweldige ervaring.

Cantabrië

Grotten in Cantabria

Cantabrië herbergt meer dan 9000 grotten, waarvan 10 tot werelderfgoed zijn uitgeroepen vanwege hun grotschilderingen. Bovendien vind je er meer dan 30 beschermde natuurgebieden, zoals de Picos de Europa. De hoge bergtoppen vormen een mooi contrast met de goudgele stranden en groene bergweiden.

Regio Valencia

Wandelen in Valencia

De regio Valencia moet je beleven. Niet alleen vanwege het heerlijke klimaat en de Middellandse Zee, maar ook vanwege de gevarieerde steden en landschappen waar traditie en het moderne leven hand in hand gaan. Eten met sterren, zeilen, lange fietstochten, feesten tot in de vroege uurtjes. In de regio Valencia is alles mogelijk en nog meer!

Benidorm verlicht

Het voormalige vissersdorp Benidorm bijvoorbeeld is uitgegroeid tot toeristisch centrum met voor ieder wat wils: stranden om te zonnebaden, te snorkelen, te duiken of krabbetjes te zoeken. En dan zijn er nog de pretparken, het nachtleven, de gastronomie, de festivals, concerten, wellnessresorts en excursiemogelijkheden.

De provincie Valencia heeft kilometers stranden maar ook mooie bergen en bossen. Kies voor een fijn hotel of een gezellige B&B en geniet van de typisch Valenciaanse gerechten: paella, fideuá, verse vis met groenten en een lokale wijn. Deze cultuur verrijkt je leven.

Extremadura

Moeder en kind in de natuur van Extremadura

Prehistorische monumenten, Romeinse badhuizen, kerken kastelen en kloosters. Extremadura nodigt je uit om zijn verborgen schatten te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat er verschillende Romeinse theaters zijn die de tand des tijds geweldig hebben doorstaan?

Ibiza

Straatjes in Ibiza

Ibiza viert in 2020 dat het twintig jaar geleden is dat de UNESCO de Punische necropolis Puig des molins en het historische centrum van Ibiza, Dalt Vila, tot werelderfgoed uitriep. Het oude witte ommuurde centrum met zijn kronkelstraatjes nodigt uit tot mooie wandelingen lang gezellige winkeltjes en een lunch op een van de vele terrasjes.

Formentera

Blauwe zee Formentera

Formentera is het kleinste bewoonde eiland van de Balearen met een lange kustlijn vol verborgen stranden en baaitje. Elk jaar is er wel iets nieuws. In 2020 bijvoorbeeld de vogelspotroute en twee hardlooproutes. En voor wie houdt van ecologische producten die uit de buurt komen is er een speciale slowfood kaart ontwikkeld. Take it slow!

Menorca

Zoete lekkernijen in Menorca

© Isolda Delgado

Gastronomie vormt het DNA van elke regio. En dat geldt zeker voor Menorca. In de gerechten proef je de duizenden jaren oude geschiedenis van het eiland en de invloed van vele culturen, de zee en de bergen. Traditie en vernieuwing samen op een bord. De authentieke mediterrane keuken is hier een spiegel van het leven zelf.

Navarra

Natuur Navarra

© Javier Campos, Leitza_Vía Verde del Plazaola, Navarra
Marketing Afdeling Autonome Regio Navarra, www.turismo.navarra.es

Navarra heeft een groot aantal bewegwijzerde fietspaden. Van langeafstandroutes als EuroVela 1-Ederbidea tot bergroutes voor BTT’ers en Vías Verdes, toegankelijk voor gezinnen en mensen met een fysieke beperking. Ook komen er nieuwe verbindingen van de EuroVelo 1 met Pamplona en van de EuroVelo 3 met de Camino de Santiago Francés.

Paradores de España

Paradores verlicht

Paradores de España, een luxe voor iedereen, bestaat sinds 1928. De meeste van de 97 hotels bevinden zich in een monumentale omgeving of nationaal park. En om van een parador te genieten hoef je geen hotelgast te zijn. Een kop koffie of een glas wijn en genieten maar. In de loop van 2020 worden er nieuwe paradores geopend in Muxía (Galicië) en in het klooster van Veruela (Aragón).

© Foto´s beschikbaar gesteld door de verschillende Spaanse bestemmingen.