Skigebied Baqueira Beret in Spanje

 

Skiërs opgelet! Wist je dat Spanje naast zon- ook wintersportbestemming is? In het Spaanse Baqueira-Beret in de Pyreneeën zijn vanaf aanstaande zaterdag de ski-pistes weer geopend. De afgelopen weken was het al flink koud en sneeuwde het er zoveel, dat de pistes dit jaar zelfs eerder dan gepland opengaan.

Skiërs kunnen in dit skigebied in de Val d’Aran en Valls d’sneu vanaf komende zaterdag langs 25 pistes en dertig kilometer besneeuwde toppen afdalen. Op 1800 meter hoogte ligt er momenteel 40 centimeter sneeuw en op 2500 meter hoogte is dat 50 centimeter, niet slecht voor deze tijd van het jaar, want in Spanje begint de échte winter doorgaans een stuk later. Soms is het lang wachten voordat het skiseizoen kan beginnen.

Nog tot 8 april

Als de weersomstandigheden het toelaten, loopt het skiseizoen door tot 8 april. Vanaf zaterdag 25 november gaan er nog veel meer pistes open. Komende week zijn de prijzen voor een skipas in Baquiera Beret extra laag: €30 voor volwassenen en €20 voor kinderen. Vanaf 25 november worden die verhoogd naar €51,50 voor volwassenen en €34 voor kinderen.

Baqueira-Beret staat bekend als Spanjes meest coole en sjieke skioord. Dat komt mede doordat de koninklijke familie hier jarenlang jaarlijks kwam skiën. Naast fantastische skipistes, vind je hier ook prachtige hotels, resorts en restaurants.

Meer lezen?

 Alles over de regio Catalonië

De noordoostelijke regio Catalonië is een van de populairste gebieden voor een vakantie. Niet gek, want Catalonië is veelzijdig en authentiek.

Montserrat10 Dagtrips in de omgeving van Barcelona

Barcelona is een populaire bestemming voor een stedentrip en de stad barst van de mooie plekken, maar daarbuiten is ook een aantal pareltjes te vinden. Wij zetten ze op een rij.