Het lijkt een trend te worden op Netflix, Spaanstalige series waarin vrouwenhandel aan de kaak wordt gesteld. In Sky Rojo ontsnappen drie vrouwen uit het bordeel en in Quién mató a Sara (waarvan op 19 mei het tweede deel op Netflix kwam) blijkt de familie die Alex wil wreken diep in de vrouwenhandel te zitten. Eind april kwam daar de achtdelige serie El Inocente bij. De onschuldige uit de titel is Mateo, een man die enkele jaren gevangen zat nadat hij tijdens een avondje stappen per ongeluk zijn leeftijdgenoot Dani had gedood. Net wanneer hij zijn leven weer op de rails heeft – zijn vrouw Olivia is zwanger, de zaken gaan goed, ze gaan een huis kopen en hij heeft een fijn contact met Dani’s moeder – slaat het noodlot toe. Olivia wordt ontvoerd, Mateo wordt omvergereden en er stapt iemand uit die een pistool op zijn hoofd zet en de trekker overhaalt. En dat is nog maar het begin. Een non die zelfmoord pleegt blijkt een prostitutieverleden in Marbella te hebben. Wat heeft de ontvoering van Olivia hiermee te maken? En waarom wil de nationale recherche de zaak overnemen van de lokale recherche? De elite blijkt net als in Quién mató a Sara diep in de vrouwenhandel en de kinderprostitutie te zitten. Het kan niet anders of er gaan koppen rollen. Maar wie zit erachter? Is het Mateo, is het iemand uit de prostitutiewereld, een agent?  Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes samen en blijkt het gevaar uit onverwachte hoek te komen. Maar hoe onschuldig is Mateo eigenlijk?

Verder nieuw op Netflix

 

El baile de los 41, historisch drama

De Dans van de 41 (Spaans: Baile de los cuarenta y uno) was een incident in Mexico in 1901 waarbij 41 of 42 mannen gearresteerd werden wegens homoseksualiteit. Het incident vond plaats tijdens de regering van Porfirio Díaz. Op 18 november 1901 viel de politie een huis in de Calle de la Paz in Mexico-Stad binnen waar een dans aan de gang was onder een groep mannen, waarvan de helft verkleed als vrouwen. Zij werden veroordeeld wegens ‘aanval op de moraal en de goede manieren’, en verbannen naar Yucatán, waar op dat moment de Kastenoorlog tegen de Maya’s gaande was. De lijst van de arrestanten is nooit bekendgemaakt, vermoedelijk omdat veel van de arrestanten behoorden tot de bovenlaag van de Porfiriaanse society. Waarschijnlijk ging het in werkelijkheid zelfs om 42 mannen; de 42e zou Ignacio de la Torre y Mier zijn geweest, de homoseksuele schoonzoon van president Díaz, die door tussenkomst van de president zou zijn vrijgesproken.In Mexico staat het cijfer 41 wegens het incident nog steeds symbool voor homoseksualiteit. Legereenheden hebben bijvoorbeeld nooit het nummer 41, en ook in huisnummers, nummers van hotelkamers, nummerborden voor voertuigen, etc. wordt 41 vaak overgeslagen

 

Wil je meer leuke Spaanse tips? Lees dan ESPANJE! MAGAZINE. Je krijgt ‘m een jaar lang in de bus voor nog geen twee tientjes en maakt op die manier ook deze website mogelijk. Je regelt het hier meteen. Hartelijk dank vast voor je steun!

Quién Mató a Sara?

Na 18 jaar in de gevangenis neemt Alex wraak op de familie Lazcano, die hem erin geluisd heeft voor de moord op zijn zus Sara om hun reputatie te redden. Tweede seizoen.

Selena

Als de Mexicaans-Amerikaanse Tejano-zangeres Selena opgroeit en haar dromen waarmaakt, moeten zij en haar familie moeilijke keuzes maken in de liefde en de muziek. Tweede seizoen.

 

The Road to El Dorado

Spanje 1519. De kleine oplichters Tulio en Miguel uit Sevilla gaan in Latijns-Amerika op zoek naar El Dorado. Animatiefilm uit 2000.

 

El Vecino

Het leven van de egocentrische Javier staat op zijn kop als hij plotseling een superheld wordt en zijn ex de opdracht krijgt om zijn identiteit te onthullen. Te zien vanaf 21 mei.

El día menos pensado

De profwielrenners van Team Movistar houden één doel voor ogen en dat is winnen. Maar er komen ook uitdagingen, controverses en interne conflicten op hun pad. Documentaire seizoen 2 vanaf 28 mei