Het populaire gerecht ‘arroz con leche’ (letterlijk rijst met melk) is heerlijk als ontbijtje, maar kan ook gegeten worden als dessert. De meeste ingrediënten heb je meestal al in huis, alleen heb je wel wat tijd nodig. Met dit recept maak je het makkelijk zelf.

Ingrediënten: (voor 4 personen)

  • 1 liter melk
  • 1 kaneelstokje
  • 1 vanillestokje
  • citroenrasp van een halve citroen
  • 250 gram rijst
  • 80 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 3 eierdooiers
  • kaneel

Bereiding:

Breng de melk samen met de citroenrasp, het kaneelstokje en het merg van het vanillestokje langzaam aan de kook. Laat dit melkmengsel nog even 5 minuutjes op het vuur staan. Na 5 minuten verwijder je de citroenrasp en het kaneelstokje, dit kun je doen doormiddel van een zeef.

Nu voeg je de rijst toe aan de melk, laat de rijst koken zolang dat nodig is (dit staat op de verpakking van de rijst). Blijf de rijst doorroeren terwijl deze aan het koken is. De rijst moet een dikke pap gaan vormen. Wil je zachte rijst dan kun je deze nog wat langer koken. Als je de rijst goed vindt, kun je de boter en suiker toevoegen, roer dit goed door de rijstepap. Haal nu de arroz con leche van het vuur en voeg de eidooiers toe: voeg deze al roerend toe, want anders stolt het ei.

Je kunt de arroz con leche meteen serveren of eerst laten afkoelen. In beide gevallen strooi je nog wat kaneel over de pap voor je deze serveert.

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!

De leukste kookboeken met Spaanse recepten

Gek op de Spaanse keuken en koken? Met onderstaande kookboeken maak je fantastische Spaanse gerechten. Met recepten voor tapas, voorgerechten, hoofdgerechten, desserts en volop inspiratie!

¡SaborSabor!

Cover kookboek SaborSabor met moderne Spaanse recepten

¡SaborSabor! van Sandra Alvarez is een kookboek waarin de nieuwe Spaanse keuken centraal staat. Als er één land is waar de keuken moderniseert, is het Spanje wel. In dit kookboek vind je moderne varianten van traditionele recepten. De prachtige foto's nodigen direct uit om de keuken in te gaan. Een heerlijk kookboek!

Koop bij bol.com

De smaken van Spanje

De smaken van Spanje kookboek Spaanse recepten cover

De smaken van Spanje van Claudia Roden is een prachtig naslagwerk voor iedere (thuis)kok die van de Spaanse keuken houdt. Met achtergrondinformatie, typische gerechten, regionale verschillen en nog veel meer. Dit standaardwerk is niet goedkoop, maar meer dan vijfhonderd pagina's dik en prachtig vormgegeven. Ook een fantastisch kado.

Koop bij bol.com

Warme en koude tapas

Cover kookboek Koude en warme tapas Spaanse recepten

Tapas: wie lust ze niet? Als hapje bij de borrel, voor de lunch, het diner of zomaar tussendoor. In het kookboek Warme en koude tapas (Floor van Dinteren) in de serie van Hapiness staan volop recepten voor koude en warme tapas (ook vegetarisch!) die je makkelijk thuis kunt maken. Overigens zijn niet alle hapjes in dit boek ook Spaans van origine.

Koop bij bol.com