Door zeebaars te vullen met een mengels met champignons tover je zo een feestelijke maaltijd op tafel. 

Ingrediënten (6 personen)

  • 1 zeebaars of grouper (ongeveer 1-1,5 kilo), ontgraat, leeggehaald en schoongemaakt
  • 5 el zonnebloemolie
  • sap van 1 citroen
  • 50 g boter
  • 1 kleine ui
  • zout

Voor de vulling:

  • 1 -2 boterhammen zonder korst
  • 1,75 dl hete melk
  • 120 g fijngehakte champignons
  • enkele druppels citroensap
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl fijngehakte versie peterselie
  • 1 lichtjes losgeklopt ei
  • zout

Bereiding

Bestrooi de vis vanbinnen en vanbuiten met zout. Week het brood in de melk. Zet de champignons met boter, citroensap en een beetje zout gedurende 6 minuten op laag vuur in een pan met deksel.

Lees ook:  Meenemen uit de Spaanse supermarkt

Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui tot deze lichtbruin is. Verhit de oven alvast op 180º. Knijp het brood uit en men in een kom met de ui, champignons, peterselie, het ei en zout naar smaak. Vul de buik van de vis met het mengsel.

Naai dicht of maak dicht met prikkers. Leg de vis in een schaal met zonnebloemolie en maak enkele inkepingen. Giet het citroensap eroverheen, wat zout en leg er wat klontjes boter onder. Zet gedurende 20 minuten in de oven.

Dien de vis als deze klaar is, direct op.