Membrillo – of kweepeerpasta – is in elke Spaanse supermarkt verkrijgbaar. De combinatie van membrillo met manchegokaas is op en top Spaans én heerlijk als tapa of tussengerecht. Met de herfst –  hét seizoen voor kweeperen – voor de deur gaan wij vast oefenen om zelf membrillo te maken. 

Ingrediënten:

  • kweeperen
  • suiker

Bereiding:

Schil en snijd de kweeperen in blokken en verwijder het klokhuis. Breng de kweeperen aan de kook en laat deze koken tot ze gaar zijn: je moet er makkelijk in kunnen prikken met een vork. Giet het water af en pureer de kweeperen.

Voeg nu de suiker toe gelijk aan het aantal gram kweeperen. Breng dit al roerend aan de kook. Tijdens het roeren mag het mengsel niet teruglopen naar de bodem van de pan. Dit is een lastig klusje en duurt al zo gauw 30 minuten. Daarnaast moet je oppassen voor het opspattende mengsel, dus bescherm je handen en armen goed!

Giet nu het mengsel in een schaal en laat het afkoelen. De membrillo moet goed stevig worden en mag niet meer plakken. Lukt het niet? Kook de membrillo dan nog een keertje.

Als de membrillo volledig afgekoeld is kun je deze snijden en opeten. Mét een stukje queso manchego natuurlijk!

 

Meer lezen?

Al onze recepten uit de Spaanse keuken

In iedere editie van ESPANJE! Magazine vind je heerlijke en gemakkelijke Spaanse recepten.  Bestel hier.

In dit Spaanse artikel vind je leuke adresjes in Catalonië waar je calçots kunt eten.

En hier staan nog veel meer recepten uit de Spaanse keuken, alles op één overzichtelijke pagina. Van traditionele gerechten tot aan tapas met een moderne twist. Onze recepten zijn makkelijk zelf te bereiden. ¡Buen provecho!