kust tenerife met palmboom zee en bootjes

Het mag wel duidelijk zijn dat de Canarische Eilanden de perfecte plek bieden voor het opzoeken van de winterzon of zelfs om het gehele seizoen te overwinteren. Deze prachtige eilandengroep is het hele jaar door een fijne vakantiebestemming en heeft veel verschillende gezichten. Aangezien Tenerife het grootste eiland is van de archipel – en met zijn bijzondere zeebodem bovendien erg populair onder duikers en strandgangers – zijn er naar deze veelbezochte bestemming veel vluchten te vinden, die bovendien erg betaalbaar zijn. Wel kan het er nogal druk worden met het hoge aantal toeristen dat er jaarlijks naartoe reist. Wil je dit eiland dus graag op je gemak kunnen verkennen, dan is Tenerife in het laagseizoen zeer aan te raden! Hieronder enkele wintertips voor een fantastisch verblijf.

Ga erop uit

Ook in de winter blijft het weer in Tenerife over het algemeen mooi en mild, met gemiddelde temperaturen net boven de 20 °C. Dat is dus wel even wat anders dan regenachtige of vrieskoude kerstdagen, of de eerste maanden van het nieuwe jaar bibberend in een dikke winterjas. Ook al zal niet elke dag geschikt zijn om op een handdoekje op het strand te liggen, strandwandelingen en teenslippers zullen hoogstwaarschijnlijk wel deel uitmaken van je verblijf. Met deze aangename temperaturen kun je in het laagseizoen veel gemakkelijker je dagen actief besteden, zonder onder de hitte te bezwijken waar het eiland in de zomer bekend om staat. Perfect dus om mooie wandelingen te maken, zoals door het Nationaal Park El Teide, dat om de bekende vulkaan heen ligt en een uitzonderlijk landschap biedt. Zorg daarbij wel dat je warme kleding meeneemt, want in de hoger gelegen delen van het park kan het best koud worden en kan er zelfs sneeuw liggen. Ook is het op Tenerife aan te raden om een auto te huren, zodat je zelfstandig alle mooie plekken in de natuur kunt bezoeken en vrij bent om het eiland op je eigen tempo te ontdekken. Fietsen is op Tenerife ook erg leuk, maar vanwege de vele heuvels en hoogteverschillen voornamelijk weggelegd voor de wat sportievere types onder ons.

Huur een vakantiehuis

Er gaat niets boven een heerlijke, ontspannende vakantie waarbij rust, ruimte en luxe in overvloed aanwezig is. Nu mag het in het hoogseizoen misschien een beetje duur zijn om een villa te huren, in het laagseizoen kun je ineens hele mooie appartementen en huisjes tegen redelijke prijzen boeken. Wat dacht je van je eigen stek met privézwembad, prachtig terras en weelderig uitzicht om bij het ontbijt mee wakker te worden? Je zult jezelf even in de arm knijpen om te zien of je niet droomt! En ’s avonds lekker met je eigen hapjes en een lokaal wijntje – misschien wel van dit cultureel wijnhuis – genieten van de zonsondergang bij een zwoel muziekje op jouw terras. Het laagseizoen biedt veel meer opties voor het huren van vakantiehuizen op Tenerife, waardoor je een ruimere keuze hebt – van romantisch tot modern en van charmant tot trendy. Op websites zoals www.tuivillas.com kun je alvast heerlijk wegdromen bij de mogelijkheden en gemakkelijk online jouw verblijf in de zon boeken.

Lees meer: 10 beste hotels op Tenerife

Vergeet de kust niet

Uiteraard kun je op Tenerife in het laagseizoen ook niet om de prachtige stranden heen – en dat zouden we je dan ook niet aanraden! Van lange strandwandelingen tot uitkijkpunten langs de kust: aan de zee is veel moois te vinden en te doen. Maar ook ín de zee is er veel te ontdekken. Zo staat Tenerife bekend als een plek waar je bijzonder goed kunt duiken en kunt dolfijn- en walvisspotten. Met organisaties als deze ben je er bovendien van verzekerd dat de trips ethisch verantwoord zijn en dat de uitbaters zich om het behoud en de gezondheid van zeedieren en –planten bekommeren. Je kunt ook boottochtjes maken langs de kust, bijvoorbeeld om Los Gigantes vanaf het water te bewonderen, of juist om een dagtripje te maken naar het natuurrijke eiland La Gomera. Het fijne van het laagseizoen is dat je grote kans hebt dat je niet meteen in een overvolle boot zit. Daarbij heb je met die zachte temperaturen waarschijnlijk veel meer energie om lekker actief te blijven, én ontsnap je ook nog eens aan het koude weer in ons kikkerlandje – wat wil een mens nog meer?

In de komende editie van ESPANJE!  – begin januari in de winkels en bij abonnees op de deurmat – staan nog meer tips voor een actieve vakantie op Tenerife.