thuis Spaans lerenBen je al langer van plan om Spaans te leren, maar is het er vooralsnog niet van gekomen om je in te schrijven voor een cursus? Met een beetje discipline en doorzettingsvermogen kan je heel wat opsteken van een thuisstudie. Dit vinden wij de fijnste methodes om thuis Spaans te leren.

1. Van Dale taalcursus Spaans

Deze cursus van Van Dale is opgedeeld in 20 hoofdstukken met elk een eigen alledaags thema (variërend van restaurantbezoek naar kleding, menselijk lichaam en familie). Je maakt kennis met verschillende vormen van de verleden tijd en kunt zelf oefeningen maken. Op de website kun je handig aanvullend audiomateriaal downloaden. Na afloop van deze cursus ken je zo’n 1.400 woorden en zit je op niveau A1-A2.

Winnen! Van Dale oefenboek grammatica Spaans (Paperback)

Van Dale heeft ook een speciaal grammatica-oefenboek voor de Spaanse taal en Espanje! geeft 2 exemplaren weg. Wil je kans maken op zo’n exemplaar? Like dan onze Facebookpagina en laat ons onder de post over dit bericht weten waarom je Spaans leert of zou willen leren. Wij zijn benieuwd! Meedoen kan tot en met maandag 23 maart om 12.00 uur. De winnaars ontvangen persoonlijk bericht.

2. Prisma taaltraining – Spaans voor zelfstudie

Het boek bestaat uit zestien lessen waarin je kennismaakt met de uitspraak, spelling, uitdrukkingen en grammatica. Je leert niet alleen de Spaanse taal, maar krijgt ook wat mee over de Spaanse cultuur. Inbegrepen is een uur aan audiomateriaal, gevarieerde opdrachten, een uitgebreide woordenlijst en duidelijke grammatica. Na afloop van de taaltraining heb je niveau A2-B1 bereikt.

3. Thematische woordenschat Spaans

Kan je Spaanse woordenschat wel een oppepper gebruiken? Deze gids leert je meer dan 5700 trefwoorden, verdeeld over 24 hoofdstukken en subthema’s. Om aan te geven hoe de woorden gebruikt dienen te worden, worden ze ter verduidelijking ook gebruikt in voorbeeldzinnen. In het register vind je het woord snel en makkelijk terug.

4. Van Dale Woordenboek

Bij een geslaagde talencursus hoort een goed woordenboek. Wij zijn erg tevreden over de middelgrote woordenboeken Spaans-Nederlands en Nederlands-Spaans van Van Dale. Goedkoop zijn ze niet, maar met 267.000 woorden per boek vind je gegarandeerd de juiste betekenis, en bovendien gaan de boeken een leven lang mee.

5. Caminos

Deze methode wordt door veel scholen en taleninstituten in Nederland gebruikt om les te geven, maar thuis Spaans leren is er ook goed mee mogelijk. Voor een optimaal resultaat haal je zowel het tekstboek als het werkboek in huis, want die sluiten perfect op elkaar in. Elk boek bestaat uit twaalf hoofdstukken en na elke drie hoofdstukken volgt er een herhaling. Verder: een grammatica-overzicht, werkwoordenschema, uitgeschreven teksten van de audioteksten en woordenlijsten NL-SP en SP-NL.

Heb je de boeken uit en wil je verder leren? Caminos heeft nog twee delen en na het derde boek zit je op niveau B1.

6. ¡Si, claro!

Deze cursus biedt een werk- en tekstboek in een. Het boek heeft acht hoofdstukken met elk een ander thema, en in hoofdstuk 4 en 8 wordt teruggeblikt op de vorige drie hoofdstukken. Verder natuurlijk een grammatica- en werkwoordenoverzicht, woordenlijsten Nederlands-Spaans en Spaans-Nederlands en toegang tot audio en de uitgeschreven tekst daarvan. Deel 1.1 van de cursus werkt toe naar niveau A1, dus ideaal voor beginners! Verder leren? ¡Si, claro! heeft 6 delen in totaal.

Lees ook: alles wat je moet weten om de Spaanse taal te leren

7. Taalkalender Spaans

Hang ‘m op het toilet of boven je bureau en leer thuis elke dag een beetje Spaans op een speelse manier. Niet alleen woorden, maar ook grammatica en wat Spaanse en Latijns-Amerikaanse cultuur. Perfect cadeautje voor wie Spaans aan het leren in.

8. Praktische grammatica Spaans

Dit boek is perfect om je basiskennis Spaans (A1-B1) op te frissen of als aanvulling op een andere methode die je volgt. Grammaticaregels worden uitgelegd en gevolgd door een aantal oefeningen (de antwoorden staan achter in het boek)