Werken in de zon in de winter? Het klinkt ideaal en dat is het ook. Steeds meer mensen kiezen voor een workation in Spanje. Ze huren enkele dagen of weken een appartement of een villa om samen met collega’s te werken en te genieten van het heerlijke Spaanse leven. Martijn Bruines speelt in op de trend en startte workationvilla. Hij verhuurt twee villa’s in Moraira voor een bedrijfsworkation.

Workation villa

Martijn: ‘Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van een workation. Een workation is bijvoorbeeld ideaal als je aan een hechter team wilt werken. Het geeft volop nieuwe inspiratie en het is natuurlijk erg leuk omdat je niet alleen aan het werk gaat met je team maar tegelijkertijd vakantie viert. Een workation is ook ideaal als ‘employer branding’. Als werkgever wordt je voor getalenteerd personeel natuurlijk extra aantrekkelijk als je dit soort extra’s biedt. Het werken op afstand heeft door corona maar ook door de internet- en telefoonrevolutie een grote vlucht genomen. Het wordt nu zelfs actief gepromoot door het Spaans Verkeersbureau. Je kunt natuurlijk prima in Moraira zitten en er toch voor zorgen dat de zaken in Nederland gewoon doorlopen. En door in de winter een week of een paar weken zon te pakken en er lekker op uit te gaan samen, blijft je team fitter, gezonder en gemotiveerder.

Ook perfect voor fietsvakanties

Onze villa’s liggen in Moraira, aan de Costa Blanca, tussen Alicante en Valencia. Daar heb je bijna het hele jaar wel lekker weer. Bovendien is Moraira een schilderachtig dorp met een prachtige jachthaven, omgeven door een groen en bergachtig landschap. Je kunt er zeilen en surfen, mooie wandel- en fietstochten maken, yoga- en kooklessen volgen, golfen, tennissen, paddellen en natuurlijk heerlijk eten. De villa’s zijn trouwens ook ideaal voor fietsers, want in deze regio trainen zelfs de beste wielrenners als Mathieu van der Poel. Met meer dan 320 zonnige dagen per jaar kun je er altijd wel op uit. Een villa biedt veel meer privacy dan een hotel, wat geweldig is voor teambuilding. In een hotel deel je faciliteiten met anderen. En hoewel een villa duur oogt, is het bijna altijd goedkoper dan losse hotelkamers. Door te koken in een gemeenschappelijke keuken bespaar je bijvoorbeeld behoorlijk op maaltijdkosten. En het bevordert bovendien de teambinding.

Bespaar energie in Nederland

Onze villa’s zijn ruim met zes en acht  slaapkamers. Bovendien hebben ze beide een heerlijk privézwembad, een buitenkeuken en supersnel internet. In een van de villa’s zitten ook nog een grote whirlpool en een sauna. Ideaal om in groepen te werken maar je kunt er ook een rustig plekje zoeken voor jezelf om geconcentreerd te werken.Je kunt er natuurlijk tegenin brengen dat werken in het buitenland niet zo goed is voor het milieu. Maar als je in de winter gaat, bespaar je thuis stookkosten. Bovendien bespaar je op de woon-werkkilometers van je werknemers. Aan de Costa Blanca is het meestal een graad of tien warmer dan bij ons, dus die CO2-uitstoot kun je op die manier deels compenseren. Onze villa’s hebben zonnepanelen en zijn volledig elektrisch, dus uiteindelijk kan zo’n workation – zeker als je lang blijft – ondanks de reis naar Spanje bijdragen aan een duurzame wereld.

Meer informatie op www.workationvilla.com