Andalusië is ideaal voor golfers. Het hele jaar lekker weer, strand en cultuur binnen handbereik en er zijn meer dan 120 golfbanen. Niet voor niets wordt de Costa del Sol, ook wel de Costa del Golf genoemd.

De zon schijnt er zo’n 300 dagen per jaar en ook in de winter is de temperatuur er meestal aangenaam. Veel banen bieden een prachtig uitzicht op de stranden, de zee en de bergen. Marbella wordt ook wel de golfcapital van Europa genoemd. In de directe omgeving liggen talloze banen waar beginnende en ervaren golfers in een prachtige omgeving een balletje kunnen slaan. De greens zijn veelal fenomenaal, de 19e hole indrukwekkend en de medewerkers gastvrij. Hieronder tien tips, maar ieder heeft zijn eigen voorkeur. Voor je een vakantie boekt raden we je daarom aan eerst goed te kijken, ook  in verband met uitstapjes die je wilt maken. Informatie over alle golfbanen vind je op deze site van de regio Andalusië.

La Alcaidesa

  1. Alcaidesa met zijn mooie oceaan holes en zicht op Gibraltar.
  2. De zeer uitdagende Alferini golfbaan bij Villa Padierna met zijn bijzondere vallei holes.
  3. La Quinta met een prachtige natuurlijke integratie van soms smalle fairways, diepe bunkers en vele uitdagingen.
  4. Het gastvrije Los Naranjos met zijn brede fairways, strategische bunkers en waterhindernissen.
  5. El Chapparel, een gastvrije fijne golfbaan, waar de Spaanse uitbater van het restaurant inmiddels de Nederlandse taal behoorlijk onder de knie heeft.
  6. Cabopino Golf Marbella is een golfbaan met veel uitzicht op zee. Een mooie heuvelbaan. Mooie holes. Als je aankomt op hole 3 weet je niet wat je ziet.
  7. Finca Cortesin is een van de meest prestigieuze golfbanen aan de Costa del Sol waar de service en kwaliteit van een hoog professioneel niveau zijn. De mooiste golfbaan in de regio volgens velen.
  8. La Cala Golf met zijn drie volwaardige 18-holes banen Amarica, Asia en Europe.
  9. La Reserva is een top golfbaan die de concurrentie met Valderrama en Sotogrande aankan. Afwisselend breed en smal, doglegs, water en boterzachte greens.
  10. De verscholen parel Marbella Club Golf Resort met prachtige holes, zeer uitdagend en zeker niet gemakkelijk. De greens zijn super en ongelofelijk snel. Baanonderhoud werkelijk perfect. Prachtige hoogte verschillen en idyllische clubhuis.

Bron: Golfted