Ga je deze zomer naar Ibiza? ESPANJE! zocht de leukste strandjes voor je uit. Op het eiland zelf en op buureiland Formentera waar je met de boot makkelijk naartoe kunt.

Ibiza

1. Aigües Blanques
Dit zandstrand vlakbij Sant Carlos leunt tegen hoge kliffen. Oficieel een naaktstrand, maar niet iedereen trekt zijn badkleding uit.

2. Cala Xarraca
Deze fotogenieke baai vlakbij Sant Joan is ideaal voor rustzoekers. In het heldere water kun je prima snorkelen, om de hoek ligt een natuurlijk modderbad.

3. Cala d’Hort
Dit strand geeft een adembenemend uitzicht op Es Vedrà. Je kunt een bootje huren om erheen te varen. Er is weinig parkeerplek, dus kom vroeg!

4. S’Illot des Renclí
Vredige strandjes in een kleine, schitterende baai. Met zijn oude boothuizen op de rotsen een sfeervolle plek. Bijna zes kilometer van Sant Joan.

5. Es Xarco
Dit strandje is gelukkig bij weinig mensen bekend, je geniet er nog in alle rust. Het ligt negen kilometer van Sant Josep, vlakbij Cala Jondal. Je kunt er ook goed snorkelen.

Formentera

1. Illetes en Levant
Deze parels van stranden liggen aan weerszijden van schiereiland Es Trucadors. Bijzonder is een bezoek aan het erboven gelegen eilandje S’Espalmador.

2. Caló des Mort
Een kleine inham van Playa Migjorn. Gescheiden door steile rotspunten en moeilijk bereikbaar.

3. Cala Saona
Een natuurlijke baai aan de ruige westkust tussen de kliffen. De zee is kalm, dus je ziet er veel families met jonge kinderen.

4. Sa Roqueta
Kleine inham voor rustzoekers nabij Playa de Levant.

5. Migjorn Ideaal
Zandstrand voor families en favoriet bij de locals. Populaire delen zijn Es Ca Mari, Es Arenals en Es Copinar. Veel restaurants en strandbars

Meer tips

In de ESPANJE! die nu in de winkel ligt vind je nog veel meer leuke tips voor een vakantie op Ibiza en Formentera. Je kunt ‘m kopen op Schiphol of een andere luchthaven in de kiosk, of nu vast bestellen, dan heb je ‘m maar vast in huis! ¡Felices vacaciones!

Lees alle berichten over:

Formentera
Ibiza
stranden top-10