Op donderdag 21 november zijn de jaarlijkse PROEF SPANJE persprijzen weer uitgereikt in Den Haag. Het was de tiende keer dat de prijs werd toegekend. Ditmaal stond de Spaanse cultuur centraal. Alle genomineerden waren voor de uitreiking uitgenodigd voor een diner in de Residentie van de Ambassadeur van Spanje in Den Haag. Onze correspondent Twan van Lieshout eindigde als finalist met zijn verhaal In dienst van de koning 

winaars-persprijs-proef-spanje

Na het diner werden de prijzen uitgereikt door de ambassadeur, mevrouw María Jesús Alonso Jiménez en de directeur van het Spaans Verkeersbureau, mevrouw María Ángeles Martínez.

Winnaar persprijs

Dit jaar ging Nathan Vos er met de de Persprijs vandoor voor zijn artikel ‘Roadtrip langs Spaans erfgoed’ dat verscheen in Zin magazine.

Winnaar blogprijs

De jury kende de blogprijs toe aan Carmen van Bruggen, voor haar artikel ‘Scheuren in de kathedraal van Palma: over de kapel van Miquel Barceló‘. De jury bekroonde haar vooral vanwege het verrassende onderwerp. Carmen is docent kunst- en designtheorie. Naast blog schrijven geeft ze colleges en rondleiding voor IE University Madrid. 

Jury

De jury bestond dit jaar uit Isabel Ferrer (correspondente van El País in Nederland), Paul van Bodengraven (auteur, mede-eigenaar One Day Walks Publishing) Harri Theirlynck (reisjournaliste en tekstschrijver) en Anton Weijts en Marlies Bavius-Duquesnoy van het Spaans Verkeersbureau. De winnaars hebben beide een 3-daagse reis naar Extremadura voor twee personen gekregen.