Als Kerst, Oud & Nieuw en Driekoningen achter de rug zijn, start het  volgende grote feest in Spanje: las rebajas! In de meeste deelstaten begint de grote Spaanse uitverkoop na Reyes (Driekoningen) op 6 januari, de dag dat Spaanse kinderen traditioneel hun cadeautjes ontvangen. Soms hebben ouders geluk, want steeds meer winkels beginnen al vanaf 2 januari met afprijzen en dat scheelt behoorlijk in de cadeau-uitgaven. Op de Canarische eilanden moeten winkelliefhebbers officieel wachten tot 10 januari.

Hele collectie in de uitverkoop

Bij de Spaanse ketens gaat doorgaans de hele collectie in de rebajas. Omdat de uitverkoop bij alle winkels tegelijk begint en bovendien groots wordt aangekondigd in de media, verzamelen zich op de eerste dag hordes consumenten om hun slag te slaan. Overal is het staan, wachten, uitkijken dat je plekje niet wordt ingepikt en zorgen dat de goed gevulde plastic tasjes niet van je vingers glijden. Voor de beste koopjes moet je er dan ook zo snel mogelijk bij zijn: na een week zijn de unieke exemplaren en de meest gangbare maten reeds vergeven.

Lees ook: de beste boetieks van Barcelona

Segundas rebajas

Als je niet houdt van veel drukte, kun je maar beter een of twee weken wachten of online gaan shoppen. Na de eerste vijftien dagen is het bovendien tijd voor de segundas rebajas, met kortingen tot zeventig en soms wel tachtig  procent. Shoppen tegen stuntprijzen kan in de meeste deelstaten nog tot en met de eerste week van maart. Daarna is het wachten op de zomeruitverkoop! Hier lees je waneer de zomeruitverkoop begint in Spanje.

 

Bespaar ook 45 % op ESPANJE!

Hou je van Spanje en van koopjes? Dan is het PLUS 3 abonnement van ESPANJE! magazine echt iets voor jou! Je krijgt maar liefst 12 edities voor slechts €49,95. Dat is een besparing van ruim €40 op de winkelprijs. Je krijgt ESPANJE! dan niet alleen in de bus maar kunt ook alle magazines in het online archief lezen. Je regelt het hier in een paar seconden. Of bespaar nog meer en neem een online only abonnement voor slechts €18