In editie 1 2022 van ESPANJE! (die je hier kunt bestellen) hebben we maar liefst drie heerlijke verhalen over de provincie Granada: de Costa Tropical, Granada stad en de Lecrinvallei. En natuurlijk stond daar een geweldige winactie bij, namelijk vier nachten in hotel Miba of een midweek in een van de luxe villa’s met privé-zwembad van Villa Colores Spain. De winnaar is Ellen van Traa. Niet gewonnen, ook dan ontvangt de eigenaresse, de Nederlandse Mathilde Haalstra, je met open armen. Informatie en reserveren via www.villacoloresspain.com en www.hotelmiba.com

 

Hitel Miba

Het zwembad van hotel Miba heeft een prachtig uitzicht op het kasteel van Salobreña.

 

Mathilde Haalstra had 15 jaar geleden niet kunnen vermoeden dat ze ooit in Spanje zou gaan wonen en van de Costa Tropical had ze nog nooit gehoord. En het lag al helemaal niet voor de hand dat ze daar een hotel met restaurant zou gaan runnen, makelaar zou worden en vakantiehuizen zou gaan verhuren. Ze had een goede baan als ambtenaar in Nederland immers. Maar ze doet het nu allemaal. En elke dag is weer een feestje. Haar hotel en de meeste villa’s die ze verhuurt kijken allemaal uit op de zee, of op de Sierra Nevada of op het ‘s avonds prachtig verlichte moorse kasteel van Salobreña.

Villa’s met zwembad en uitzicht

Mathilde werd vanwege dat bijzondere kasteel op slag verliefd op het dorpje Salobreña toen ze pas na haar vijftigste voor het eerst in Spanje was voor een bruiloft. ‘We reden er langs en ik was meteen verkocht, daarna ben ik snel teruggegaan en niet veel later besloot ik de grote stap te wagen en naar Spanje te verhuizen.’ Inmiddels werkt ze samen met een team van 35 Nederlanders en Spanjaarden. Ze verhuurt prachtige villa’s met zwembad, die ideaal zijn om met een gezin of groep vrienden vakantie te vieren. Tegelijkertijd runt ze hotel Miba, dat een spectaculair uitzicht biedt op de zee en op het sprookjesachtige kasteel van Salobreña. Het restaurant serveert gerechten met lokale producten zoals remojón granadino en vis met een gazpacho van chirimoya.

De beste tips

Mathilde kent de Costa Tropical inmiddels goed en geeft haar gasten graag tips voor een heerlijk verblijf. En heb je het zo naar je zin, dat je wilt blijven? Geen probleem, want Mathilde runt ook nog eens een makelaardij en kan je helpen met de aankoop van een eigen villa of een andere woning aan de Costa Tropical. Als je verblijft in Hotel Miba of in een van de huizen van Villa Colores vertelt ze er graag alles over.