Deze actie is reeds verlopen, de winnaars zijn op de hoogte gesteld – Vandaag gaat de Argentijnse film El amor menos pensado in première in de Nederlandse bioscopen. Speciaal voor lezers en volgers van Espanje! hebben wij een winactie. We mogen 3 x 2 vrijkaarten weggeven. 

Wat blijft er over van romantiek, verlangen, trouw en verliefdheid na 25 jaar huwelijk? Dat is het centrale thema in de romantische komedie van de Argentijnse regisseur Juan Vera, El amor menos pensado (Een onverwachte liefde). De film is het debuut van Vera, maar duidelijk bedoeld voor een ‘wat rijper’ publiek: iedereen die de middelbare leeftijd heeft bereikt of nadert, zal zich herkennen. Stabiliteit versus avontuur. Voortkabbelen of op zoek gaan naar ‘meer’. 

Existentiële crisis

Marcos en Ana zijn 25 jaar getrouwd als hun zoon het ouderlijk huis verlaat en ze beiden te maken krijgen met een existentiële crisis. Van de ene op de andere dag besluiten ze om uit elkaar te gaan. We zien hoe ze – los van elkaar – worden opgeslokt door lust, absurde situaties en nieuw liefdes. Met (Argentijnse) humor schetst Vera wat deze nieuw verkregen vrijheid met mensen kan doen, ongeacht hun leeftijd. Is dat dan geluk, is natuurlijk de grote vraag.

De verhaallijn is klassiek en het acteerwerk van Ricardo Darín in de rol van Marcos en Mercedes Morán als Ana is een genot om naar te kijken. Tel daar de scherpe conversaties bij op en je hebt bijzonder vermakelijke film. Een spectaculaire plotwending aan het einde blijft uit. Ook in dat opzicht is El amor menos pensado uit het leven gegrepen.

Winnen

Je kunt kans maken op één van de drie sets vrijkaarten door het bericht op Facebook over deze film te liken en te delen.

Trailer