Hoe maak je op vakantie duidelijk dat je een tweepersoonsbed wilt? En wat zeg je als je wilt dat je handdoek wordt vervangen? Kun je het stopcontact niet vinden om je stekker in te steken? Maar hoe heet dat, stopcontact en stekker? Wat te doen als je mistachterlamp het heeft begeven en je hoog door de benevelde bergen moet? En hoe noem je een dashboard eigenlijk in het Spaans? Een pleister? Oordopjes? En wat te zeggen als je duidelijk wilt maken dat je je vest ergens hebt laten liggen? Zelfs als je een flink mondje Spaans spreekt, kunnen de namen van dergelijke dagelijkse dingen problemen opleveren. Maar niet als je het handige en handzame nieuwe Beeldwoordenboek op Reis van Van Dale bij je hebt.


1500 Spaanse woorden

In het Van Dale Beeldwoordenboek op reis Spaans staan afbeeldingen van 1.500 veelvoorkomende woorden die je tijdens een vakantie of een stedentrip heel goed kunt gebruiken. Bij alle afbeeldingen vind je het woord in het Nederlands en in het Spaans. Dankzij de beelden én de handige index in twee talen vind je snel het juiste woord. De beelden helpen je bovendien ook om zonder taal duidelijk te maken wat je bedoelt – waar ook ter wereld. Ze zijn natuurlijk verkrijgbaar in het Spaans maar ook in acht andere talen:  Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Arabisch, Turks en Russisch. Alle onderwerpen zijn handig thematisch gerangschikt. Zo zijn er hoofdstukjes over eten en drinken, geld, getallen, tijd en weg- en spoorverkeer. In alle hoofdstukken vind je ook de meestgebruikte zinnetjes in een bepaalde context.

Deel & win

Door het kleine formaat zijn de boekjes superhandig op reis, maar ook als je in Spanje woont. Ook geweldig om spelletjes met de kinderen mee te spelen onderweg. Kijk twee minuten samen naar een pagina en probeer daarna zo veel mogelijk woorden op te noemen die je je nog herinnert! Zo gaat de reis een stuk sneller! Ze kosten slechts €8 en Espanje.nl mag er 5 gratis weggeven. Als je dit bericht voor 14 juli deelt via onze Facebookpagina, krijg jij eind volgende week misschien wel een exemplaar gratis thuis gestuurd. Ga je al eerder weg, dan kun je ‘m ook nog bestellen. ¡Buen viaje!

PS: een tweepersoonsbed is een cama de matrimonio, een handdoek is een toalla, Een stopcontact en een stekker noem je een enchufe en een clavija, een mistachterlamp is in Spanje een luz antiniebla delantera en het dashboard is salpicadero. Een pleister, oordopjes en je vest tot slot krijg je als je vraagt om een apósito adhesivo, een tapón para los oídos en een chaqueta de punto.

Lees alle berichten over:

beeldwoordenboek
leren
reizen
Spaans
Spaans spreken
Taal
vakantie