De winnaars van onze Van Dale Beeldwoordenboek-actie zijn bekend! Esther Vannitsen, Bep Wolfrat, Johan Wuister, Nancy den Ouden, en Karin van Helvoort krijgen allemaal een exemplaar thuisgestuurd.  Niet gewonnen? Geen zorgen, je kunt ‘m natuurlijk alsnog bestellen. Zo sta je tijdens je vakantie in Spanje nooit met je mond vol tanden!


1500 Spaanse woorden

In het Van Dale Beeldwoordenboek op reis Spaans staan afbeeldingen van 1.500 veelvoorkomende woorden die je tijdens een vakantie of een stedentrip heel goed kunt gebruiken. Bij alle afbeeldingen vind je het woord in het Nederlands en in het Spaans. Dankzij de beelden én de handige index in twee talen vind je snel het juiste woord. De beelden helpen je bovendien ook om zonder taal duidelijk te maken wat je bedoelt – waar ook ter wereld. Ze zijn natuurlijk verkrijgbaar in het Spaans maar ook in acht andere talen:  Engels, Frans, Duits, Italiaans, Portugees, Arabisch, Turks en Russisch. Alle onderwerpen zijn handig thematisch gerangschikt. Zo zijn er hoofdstukjes over eten en drinken, geld, getallen, tijd en weg- en spoorverkeer. In alle hoofdstukken vind je ook de meestgebruikte zinnetjes in een bepaalde context.

Boekenactie magazine

De winnaars van drie boekenacties uit het vorige nummer van ESPANJE! zijn bekend. Zij krijgen in de loop van deze week Ibiza, de erfenis van Kiki van Dijk, De tribune van de armen van Mariët Meester of Andalusisch logboek van Stefan Brijs thuis gestuurd. Stuk voor stuk heerlijke boeken om deze zomer op het strand of bij het zwembad te lezen. Val je niet in de prijzen, dan kun je de boeken bestellen met de link onder de recensies. Vandaag besteld is morgen in huis!

Heerlijke Ibizathriller

Ibiza van Kiki van Dijk stond vorig jaar ruim vier maanden in De Bestseller 60. Voor alle fans is er nu de opvolger: Ibiza, de erfenis. De succesvolle fotograaf Dorien leidt een goed leven in Nederland. Maar als haar tienerzoon spoorloos verdwijnt op Ibiza, verandert haar leven volledig. Op het eiland wordt ze geconfronteerd met haar verleden. Ze woonde als kind op Ibiza tot ze op haar 9e met haar hippiemoeder wegvluchtte van haar onbetrouwbare vader. Terug op Ibiza komt Dorien na 35 jaar oog in oog met hem te staan. Niet iedereen is blij met Doriens terugkeer, en haar vader blijkt meer geheimen te hebben dan ze dacht. Wat begon als een zoektocht naar haar verleden, verandert in een gevecht voor eigen leven… Zon, zee, romantiek en spanning: de perfecte mix voor een heerlijke vakantiethriller.

De vijf winnaars van Ibiza, de erfenis zijn: Marieke Beudeker, Valerie Casse, Esther Potters, Brigitte en Henk Bogaars en Mike Scholtens. Heb je niet gewonnen? Bestel ‘m dan hier dan heb je’ m morgen in huis. Ibiza, de erfenis – Kiki van Dijk, Xander Uitgevers, €15.

 

Andalusië van binnenuit

De succesvolle Vlaamse schrijver Stefan Brijs verruilde het Belgische platteland drie jaar geleden voor Los Romanes, een dorpje in de bergen ten oosten van Málaga. Een jaar lang hield hij een logboek bij over de natuur, de cultuur, de geschiedenis en de mensen in het zuiden van Spanje. Hij vond vergeten beroemdheden, verborgen meesterwerken en zeldzame natuurgebieden. ‘Door over Andalusië te schrijven wilde ik mijn nieuwe thuis leren kennen. Praten, lezen, reizen en staren, een jaar lang. Wat een verrijking!’ schreef hij. Het resultaat is Andalusisch logboek, over het leven weg van de toeristische trekpleisters. Andalusië van binnenuit!

De vijf winnaars zijn Nienke Bakker, Jeannette Cauwels, Monique van Dijk, Lucien De Beul en Carla van den Nieuwenhuijzen. Val je niet in de prijzen en wil je Andalusisch Logboek toch lezen? Bestel ‘m dan hier dan heb je ’m morgen in huis. Andalusisch Logboek – Stefan Brijs, uitgeverij Atlas Contact, 320 pagina’s, €19,99.

 

Andalusisch mysterie

Mariët Meester publiceert romans en non-fictie over plekken die haar fascineren. Zo schreef ze over haar geboortedorp Veenhuizen, waar in haar jeugd een gevangeniskolonie was. Ze debuteerde in 1990 met de roman Sevillana, waarin een vrouw een ezeltocht maakt door Andalusië. Haar nieuwe boek De tribune van de armen begint met een beschrijving van haar vroegere ervaringen. Terwijl ze met het ezeltje van Sevilla naar Granada trok kocht ze een Spaanse krant en las een artikel over een veroordeelde crimineel die in Málaga tijdens een paasprocessie zou worden vrijgelaten, een eeuwenoude traditie. Dit verhaal fascineerde haar – mede gezien haar verleden in Veenhuizen – enorm. Vorig jaar keerde ze enkele maanden terug naar Andalusië om het geheim achter dit artikel te ontrafelen. Ze bezocht de gevangenis, deed mee aan de processie en leerde nieuwe kanten van Andalusië kennen.

De vijf winnaars van De tribune van de armen zijn Ed. Kottelaar, Marian Kleinepier, Debora Mol, Marjolein Hegge en A. Dekker. Val je niet in de prijzen? Bestel ‘m dan hier dan heb je ’m morgen in huis. De tribune van de armen – Mariët Meester, De Arbeiderspers, 264 pagina’s, € 19,99.

 

Lees alle berichten over:

Andalusië
boeken
Ibiza
literatuur