De winnares van drie nachten in  Bed & Breakfast Buena Idea is bekend. Florianne Vermeulen: van harte gefeliciteerd en heel veel plezier gewenst! Heb je meegedaan maar val je buiten de prijzen? Kijk dan in het volgende nummer van ESPANJE!. of in het ummer dat nu in de winkel ligt. Dan maak je weer kans op een verblijf in deze heerlijke B&B of in  een villa in Andalusië.

Buena Idea ligt in de Jalón Vallei op zo’n vijftien kilometer van de kust (Costa Blanca) en wordt gerund door de Nederlandse Jolanda Poortvliet en haar man Hans. Een klein paradijsje in een fantastische omgeving.

B&B Buena Idea Spanje overnachtenDeze adults only (16+) B&B ligt letterlijk tussen de wijn- en amandelgaarden. Op een kamer na is alles gelijkvloers. Zo ook de sfeervolle serre met terras (waar het ontbijt geserveerd wordt), de ruime bloemrijke tuin met veel zitjes, het comfortabele ‘Ibizabed’ en de fijne loungehoek.

Bed and Breakfast Buena Idea Spanje overnachten Costa BlancaOver de eigenaars van Buena Idea

In augustus 2015 besloten Jolanda Poortvliet en haar man Hans dat áls ze het roer nog écht een keer wilden omgooien, dit het moment was. Omdat de gedachte ooit in Spanje te kunnen wonen hen al jaren bezighield, besloten ze een zoektocht te starten naar een mogelijk geschikte locatie voor een Bed & Breakfast. In eerste instantie ging daarbij hun interesse uit naar de kust van de Costa Blanca, (omgeving Altea, Calpe en Moraira) maar daar vonden ze niet wat ze zochten. Daarop besloten ze om het achterland maar eens te gaan verkennen en zo kwamen zij (op slechts 15 kilometer van de kust) terecht in één van de mooiste valleien in Spanje: de Jalon Vallei. Daar kochten ze niet veel later, net buiten het dorpje Xaló, een traditionele finca met 7 slaap- en badkamers waar ze op 1 oktober 2016 hun Bed & Breakfast Buena Idea begonnen.

De directe omgeving: dagje Valencia

Vanuit de B&B ben je in slechts 15 minuten rijden op het strand van Calpe en in 20 min in Moraira en Altea. Maar in een halfuur bereik je ook de stranden van Denia en Javea en zelfs Valencia is te doen: een uur en een kwartier rijden. Naast het aangenaamste en gezondste klimaat van Europa (met ruim 300 dagen per jaar zon) wordt de Jalon Vallei, door haar vele in Moorse stijl aangelegde dorpjes en weergaloze uitzichten, ook nog eens bestempeld als één van de mooiste valleien van Spanje. Er zijn veel levendige lokale markten, restaurants en authentieke bodega’s. Maar ook fietsen, mountainbiken en wandelen in de Jalon Vallei is een genot. Veel fiets- en wandelroutes voeren je langs indrukwekkende bergen, dalen, vergezichten en dorpjes. En is golfen jouw ding? Er zijn maar liefst 9 golfbanen in de omgeving.

 

Lees alle berichten over:

B&B Buena idea
Winactie