b&b atidosOp nog geen 100 kilometer van de luchthavens van Alicante en Valencia ligt de Bed & Breakfast Atidos.

Dit kleine paradijsje, gerund door de Nederlandse Arie en de Vlaamse Willy, is al een paar keer uitgeroepen tot een van de beste Belgische B&B’s van Spanje. ESPANJE! mag 2x vier nachten weggeven in deze heerlijke B&B.

Hoe kun je meedoen? Blader door het huidige nummer van ESPANJE! en geef via actie@espanje.nl antwoord op de vragen op pagina 17. En wie weet zit jij binnenkort aan het zwembad tussen de amandelbomen.

Dineren onder de sterrenhemel

Atidos bestaat uit slechts drie kamers, dat betekent dat de gastheren volop aandacht voor je kunnen hebben. Het ontbijt wordt geserveerd met een vers eitje, vers fruit en vers geperst sinaasappelsap. In de zomer op de veranda, in de winter zit je lekker binnen bij de kachel. Het diner wordt ’s avonds geserveerd onder de sterrenhemel aan een lange tafel midden in de tuin. En overal heb je een magnifiek uitzicht op de Serra Mariola. Atidos ligt op 6 kilometer van Ontinyent, waar een keur aan goede restaurants is. Ook badplaats Gandia en het gezellige stadje Xàtiva (met een indrukwekkend kasteel en een leuke markt op dinsdag en vrijdag) liggen in de buurt. Verder zijn er tientallen mogelijkheden om te wandelen, te fietsen en te zwemmen.

Je leest meer over deze prachtige regio in de ESPANJE! die tot eind juni in de winkel ligt. In de nieuwste ESPANJE! verder een roadtrip door Noord-Spanje, reportages over de steden Zaragoza, León en Gibraltar, culinaire reizen door Baskenland, de Ribera del Duero en Andalusië en Barcelona door de ogen van Guëll, de man achter Gaudí. En natuurlijk mucho más!

Antwoorden vorige prijsvraag

De winnaar van de concurso uit het vorige nummer hebben inmiddels bericht gehad. S. van de Mortel en A. Nijeboer, van harte gefeliciteerd! Wij wensen jullie heel veel plezier in de Jalónvalei bij Buena Idea. Niet gewonnen, maar toch nieuwsgierig naar de antwoorden? Hier zijn ze:

  1. Een secadero is een droogschuur waarin paprika’s worden gedroogd en gerookt.
  2. De beste stedentrip voor 2018 is volgens Lonely Planet Sevilla.
  3. In het Parque Nacional de Garajonay staan de eeuwenoude laurierbomen.
  4. Luchas canarias zijn de traditionele worstelgevechten op de Canarische Eilanden
  5. De AVE bestaat 25 jaar.
  6. Jalónvallei of Vall de Xaló  wordt de Vall de Pop  ook wel genoemd.
  7. Vroeger had men 60 liter water nodig om een eenheid tomaten te kweken, tegenwoordig heeft men aan 4 liter water genoeg om dezelfde eenheid tomaten te kunnen kweken.
  8. Raquetas zijn sneeuwschoenen.
  9. Op 23 april (dia Sant Jordi) geven de Catalanen elkaar boeken en/of rozen.
  10. Maartje Bakker en Luna Zegers zijn de twee nieuwe columnisten. Marleen de Vijt komt daar in het nieuwste nummer nog bij.