In de zomer drinken de Spanjaarden hun koffie con hielo, met ijs. Vaak bestellen ze gewoon een espresso met daar apart een glaasje ijsblokjes bij. Meestal is dat gratis, maar in de zomer van 2022 rekenen steeds meer bars en restaurants iets extras voor het ijs want er is een ijstekort in Spanje. De ijsfabrieken hadden te weinig gemaakt om voldoende in voorraad te hebben voor de horeca. Gelukkig kun je ook altijd thuis gewoon ijsblokjes maken en heerlijke ijskoffie. Met deze tips maak je nog makkelijker de lekkerste cafe con hielo.

 

Tip 1 Cafe con hielo op z’n Spaans

Het Spaanse recept voor een cafe con hielo  is heel simpel. Je bestelt of maakt je favoriete koffie, zet of vraagt er een glas met ijsblokjes bij. Dan giet je de koffie in een snelle beweging bij de ijsblokjes, en voilà, je hebt je heerlijk verfrissende Spaanse ice coffee.

 

cage con hielo

 

Tip 2 Vries koffie in

De makkelijkste én goedkoopste manier om ijskoffie te maken is koffie die je over hebt of speciaal ervoor klaarmaakt in te vriezen. Voeg aan deze koffie-ijsblokjes melk toe en wat caramelsiroop en je hebt een heerlijke frappucino of ice latte, die prima kan tippen aan die van de allerbeste ijssalons. Als je het in een mooi hoog glas giet ziet het er ook nog eens prachtig uit.

Tip 3 Gebruik een blender

Doe twee espresso’s met ijs en eventueel je favoriete siroop of suiker(vervanger)  in een blender. Voeg eventueel ook nog melk toe en blender de mix een minuutje. Het resultaat is een heerlijk schuimige ice coffee.

 

Hier vind je nog veel meer tips voor heerlijke Spaanse zomerdrankjes van de redactie van ESPANJE!

 

Tip 4 Extra lekker met mokka-ijs

Deze hebben we afgekeken bij onze lokale ijssalon. Super makkelijk te maken en heerlijk als je jezelf en/of je gasten een keer extra wilt verwennen. Koop een bakje mokka-ijs, doe per persoon twee bolletjes in de blender samen met een afgekoelde espresso en een scheutje melk, mix een minuutje en en je hebt de aller aller  romigste en lekkere ijskoffie.

 

Wat leuk dat je onze site bezoekt! Wil je meer berichten en artikelen lezen over Spanje? Dan is ons glossy magazine ESPANJE! ook een aanrader. Ook leuk als cadeau trouwens. Je leest het een jaar lang voor nog geen twee tientjes. Hier kun je het bestellen