De stad Valencia behoort tot de gelijknamige provincie en is de op twee na grootste stad van Spanje met bijna 800.000 inwoners. Met het subtropische klimaat en de komst van de goedkopere vliegtickets valt Valencia onder de populairste reis- en vakantiebestemmingen van toeristen. Valencia biedt dan ook voldoende bezienswaardigheden en activiteiten om jouw vakantie hier volledig te maken. Daarom hebben wij de beste tips voor jouw bezoek aan Valencia opgesomd. Van relaxen in het park tot aan bijzondere musea bezoeken, Valencia biedt van alles. Lees verder voor de 10 beste tips voor in Valencia. 

Lees meer: De top 10 beste hotels in Valencia

1. Reus Gulliver

In het Turia-park ligt de enorme speelreus Gulliver. Kinderen kunnen deze grote reus van verschillende kanten beklimmen en ook zijn er een aantal glijbanen, De entree is gratis. Let op: de glijbanen kunnen heet worden. Zelfs zo erg dat je er brandwonden van kunt krijgen. Dus wel een lange broek aan als je hier heen gaat! Open van 10:00 uur tot 20:00 uur.

reus-park-turia-valencia

2. Sinaasappelsap maken

In Valencia kun je niet om de sinaasappel heen. Ze groeien gewoon op straat. Eetbaar zijn deze ‘straat-sinaasappels’ niet. Voor smakelijke exemplaren ga je naar de Marcado Central (centrale markt) in het oude centrum, een van de grootste overdekte markten in Europa. De sinaasappels liggen hier in grote getallen opgestapeld, Neem een kleine sinaasappelpers mee (niet niet heel veel ruimte in beslag) en maak tijdens een picknick in het Turia-park je eigen sap. Erg leuk, lekker en ook nog eens gezond.

3. Festivals

Tijdens ons bezoek aan Valencia ontdekten we bij toeval twee festivals: een muziekfestival in het Turia-park en een openluchtconcert in de Stad van de Kunsten en de Wetenschappen. Tip: check voor je bezoek bij het toeristenbureau of op internet de activiteitskalender.

4. Kunst en wetenschap

We schreven er al over: Ciudad las Artes y las Ciencas. Een bezoek aan dit gebied is een must. Voorkom lange wachttijden bij museu, films (er is een digitale 3D-cinema) en het grootste aquarium van Europa door tickets online te kopen. Klik hier voor meer informatie, toegangsprijzen en tickets voor het Museo de Las Ciencas! 

loceanografic-valencia

Lees meer: L’Óceanográfic in Valencia

5. Picknicken in Park Albufera

In de weekenden stroomt het park Albufera vol met Spaanse families. De picknickbankjes in het bos zijn de ideale plek om verkoeling te zoeken en de Spaanse sfeer te proeven. Neem een portie churros mee. De lekkerste vind je bij Churreria El Contraste in het centrum van Valencia (Calle San Valero 12).

6. De hippe wijk Ruzafa

Ten zuiden van het oude centrum van Valencia ligt de wijk Ruzafa. Deze wijk staat bekend als een van de hipste wijken van de stad. Je vindt er allerlei unieke restaurants, concept stores, delicatessenzaken en bars. Wij bezochten het gezellige restaurant La Finestra (Calle Vivons 16). Bijzonder concept: je bestelt aan de bar een aantal mini-surprise-pizza’s à €1,80, krijgt een steen met je tafelnummer mee en mag een plekje uitzoeken. Supervers, lekker, heerlijke vibe en leuk geprijsd.

7. Lekker naar het strand

Valencia is de ideale stad voor een combinatie van een zonvakantie en een stedentrip. Het heeft zo’n 7 kilometer stadsstrand en bestaat uit de stranden Playa de La Malvarrose en Las Arenas/Cabanyal. Er loopt een mooie boulevard met palmbomen langs en op verschillende plekken liggen restaurants. Blijk lekker hangen om te eten of ga uitgebreid lunchen.

strand-valencia-las-arenas

8. Streetart-tour

WIj hebben het niet gedaan, maar het staat wel op onze lijst voor ons volgende bezoek aan Valencia: een ‘streetart-tour’. In de stad zijn namelijk prachtige kunstwerken (graffiti) te bewonderen die allemaal een verhaal vertellen.

9. Skateboarden en fietsen

Houd je kind van skateboarden? Neem dan zeker de vierwieler mee naar het Turia-park. Daar is een enorme baan om te boarden. Ook leuk om naar te kijken: op deze baan halen lefgozers uitdagende capriolen uit. Liever fietsend door Barcelona? Alle informatie en de prijzen van een fijne fiets van Nederlandse bodem vind je hier!

Lees hier meer over fietsen in Valencia! 

10. Patat eten op het plein

Strijk met een puntzak patat van Las Fritas (Plaza de Santa Catarina) ongeveer 400 meter verder neer op een van de mooiste pleinen van Valencia: Plaza de la Virgen. Met name in de avond, wanneer de spotlights op de grote fontein en de basiliek gericht zijn, wordt het plein extra betoverend. De frieten, in meerdere varianten te verkrijgen, zijn echt heerlijk.

plaza-de-la-virgen-in-valencia

Wil je meer tips over Valencia? Klik dan hier: 10x zien en doen in Valencia