Cala Portinatx Ibiza Spanje

Ibiza en Mallorca behoren beide tot de eilandengroep de Balearen en zijn bovendien ongekend populair als vakantiebestemming. Maar daar houden de overeenkomsten wel zo’n beetje op. Welk eiland is geschikt voor jouw plannen? Wij zetten de tien belangrijkste verschillen op een rij.

1. Kindvriendelijk

Mallorca is bij uitstek geschikt voor een vakantie met de kinderen. Veel hotels zijn speciaal aangepast aan kinderen en er is op het eiland ook heel veel te doen en te zien voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Hoewel je op bepaalde plaatsen van Ibiza prima met de kinderen vakantie viert, is het eiland over het algemeen minder kindvriendelijk.

2. Feesten in de overtreffende stap

Beide eilanden zijn populair bij feestgangers. Toch is Ibiza by far het beste voor degenen die graag uit hun dak gaan tijdens hun vakantie. Op dit eiland zijn ontzettend veel clubs en discotheken te vinden. Iedere zomer draaien alle bekende DJ’s en zijn er feestjes voor mensen van alle leeftijden. Op Mallorca is dat een stuk minder al kun je er ook prima stappen.

 

Hier vind je onze tips en links om je vakantie naar Ibiza, Mallorca en andere Spaanse bestemmingen te boeken.

3. Hippiecultuur

Op zoek naar de echte authentieke hippiecultuur? Dan ben je op Ibiza precies op de juiste plaats. Je merkt aan ontzettend veel dingen dat het gedachtegoed van de hippies hier nog steeds springlevend is en je komt deze subcultuur ook overal tegen. Er worden zelfs meerdere malen per week hippiemarkten georganiseerd. Op Mallorca vind je her en der wel wat hippiewinkels, maar heerst toch veel minder een echte hippiesfeer,

4. Prijzen

Het allergrootste verschil tussen beide eilanden zijn misschien wel de prijzen. Zowel voor een hotel als voor drankjes, activiteiten en toegang tot feestjes ben je op Mallorca veel voordeliger uit dan op Ibiza. Dat merk je al direct wanneer je een vakantie wil gaan boeken. Ook het leven zelf is op Ibiza een stuk duurder.

 

5. Culturele bezienswaardigheden

Mallorca is zonder meer het eiland met de meeste culturele hoogtepunten. In Palma de Mallorca zijn prachtige musea en de kathedraal is echt een must. Op Ibiza ben je als cultuurliefhebber een stuk sneller uitgekeken.

6. Gay community

Ibiza heeft een behoorlijk grote gay community inclusief tal van gaybars, discotheken, clubs en legendarische feestjes. Dat is op Mallorca een stuk minder het geval. Veel mensen van de LGHBT-gemeenschap kiezen dan ook het liefste voor Ibiza.

7. Kleinschaligheid

Ibiza is een stuk kleinschaliger dan Mallorca. Dat heeft in eerste instantie uiteraard te maken met de oppervlakte van beide eilanden. Hoewel ook niet bijzonder groot is Mallorca veel uitgestrekter en heeft het veel meer levendige dorpen en steden plus een imposante prachtige bergketen waar je heerlijk kunt wandelen.

 

8. Stranden

Wanneer je op zoek bent naar mooie zandstranden, is Mallorca absoluut de beste keuze. Op Mallorca zijn de stranden kindvriendelijker dan op Ibiza. Ibiza heeft vooral veel knusse baaitjes, soms met zand, soms met rotsen of kiezels.

9. Eten

Wat eten betreft is het moeilijk kiezen. Beide eilanden hebben goede restaurants en heerlijke chiringuitos waar je verse vis kunt eten. De keuze is op Mallorca wel weer veel groter. En over het algemeen betaal je er minder.

10. Fietsen

Mallorca is een zeer populair eiland onder fietsers. De afwisseling tussen vlaktes en bergen en vele voorzieningen voor fietsers zoals speciale fietshotels maken het een geliefde bestemming van profs en amateurs.

Wil je meer leuke en handige Spanjetips?

Cover Espanje 02-22

Neem dan een abonnement op ESPANJE! Magazine

Jouw voordelen zijn dan:

  • Meer dan 35% korting op de winkelprijs van €7,95
  • Je betaalt slechts €19,95 voor vier edities
  • Dat is dus vier voor de prijs van drie
  • Korting op Spaanse films en evenementen
  • Altijd als eerste in huis
  • Ook de digitale editie in je mailbox.

bestellen

 

Online verder lezen

Regio: Balearen

Op Ibiza zit je goed voor een feestje, Menorca is uitermate geschikt voor gezinnen en Mallorca is populair om uiteenlopende redenen. De Balearen bieden alles wat je van een eiland in de Middellandse Zee kunt verwachten: een prachtige natuur, schitterende kusten en stranden en bruisende vakantieoorden.

Cala Es Vedra Ibiza BalearenTop 10 Stranden Ibiza en Formentera

Ga je deze naar Ibiza? ESPANJE! zocht de leukste strandjes voor je uit. Op het eiland zelf en op buureiland Formentera waar je met de boot makkelijk naartoe kunt.

Bootje varen bij MallorcaMallorca: kunst- en fietsparadijs

De tijd dat Mallorca het domein was van feestvierende Duitsers en Britten die zich alleen maar vol lieten lopen is voorbij. Mallorca is überhip, niet alleen onder levensgenieters, maar ook bij fietsers en kunstminnaars.