Cala Portinatx Ibiza Spanje

Ibiza en Mallorca behoren beide tot de eilandengroep de Balearen en zijn bovendien ongekend populair als vakantiebestemming. Maar daar houden de overeenkomsten wel zo’n beetje op. Welk eiland is geschikt voor jouw plannen? Wij zetten de tien belangrijkste verschillen op een rij.

1. Kindvriendelijk

Mallorca is bij uitstek geschikt voor een vakantie met de kinderen. Veel hotels zijn speciaal aangepast aan kinderen en er is op het eiland ook heel veel te doen en te zien voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Hoewel je op bepaalde plaatsen van Ibiza prima met de kinderen vakantie viert, is het eiland over het algemeen minder kindvriendelijk.

2. Feesten in de overtreffende stap

Beide eilanden zijn populair bij feestgangers. Toch is Ibiza by far het beste voor degenen die graag uit hun dak gaan tijdens hun vakantie. Op dit eiland zijn ontzettend veel clubs en discotheken te vinden. Iedere zomer draaien alle bekende DJ’s en zijn er feestjes voor mensen van alle leeftijden. Op Mallorca is dat een stuk minder al kun je er ook prima stappen.

3. Hippiecultuur

Op zoek naar de echte authentieke hippiecultuur? Dan ben je op Ibiza precies op de juiste plaats. Je merkt aan ontzettend veel dingen dat het gedachtegoed van de hippies hier nog steeds springlevend is en je komt deze subcultuur ook overal tegen. Er worden zelfs meerdere malen per week hippiemarkten georganiseerd. Op Mallorca vind je her en der wel wat hippiewinkels, maar heerst toch veel minder een echte hippiesfeer,

4. Prijzen

Het allergrootste verschil tussen beide eilanden zijn misschien wel de prijzen. Zowel voor een hotel als voor drankjes, activiteiten en toegang tot feestjes ben je op Mallorca veel voordeliger uit dan op Ibiza. Dat merk je al direct wanneer je een vakantie wil gaan boeken. Ook het leven zelf is op Ibiza een stuk duurder.

Op zoek naar een hotel in Mallorca? Wij hebben de 10 beste hotels in Palma de Mallorca gevonden! 

Ga je naar Ibiza? Ook daar hebben wij de beste selectie aan hotels gemaakt!

5. Culturele bezienswaardigheden

Mallorca is zonder meer het eiland met de meeste culturele hoogtepunten. In Palma de Mallorca zijn prachtige musea en de kathedraal is echt een must. Op Ibiza ben je als cultuurliefhebber een stuk sneller uitgekeken.

6. Gay community

Ibiza heeft een behoorlijk grote gay community inclusief tal van gaybars, discotheken, clubs en legendarische feestjes. Dat is op Mallorca een stuk minder het geval. Veel mensen van de LGHBT-gemeenschap kiezen dan ook het liefste voor Ibiza.

7. Kleinschaligheid

Ibiza is een stuk kleinschaliger dan Mallorca. Dat heeft in eerste instantie uiteraard te maken met de oppervlakte van beide eilanden. Hoewel ook niet bijzonder groot is Mallorca veel uitgestrekter en heeft het veel meer levendige dorpen en steden plus een imposante prachtige bergketen waar je heerlijk kunt wandelen.

8. Stranden

Wanneer je op zoek bent naar mooie zandstranden, is Mallorca absoluut de beste keuze. Op Mallorca zijn de stranden kindvriendelijker dan op Ibiza. Ibiza heeft vooral veel knusse baaitjes, soms met zand, soms met rotsen of kiezels.

9. Eten

Wat eten betreft is het moeilijk kiezen. Beide eilanden hebben goede restaurants en heerlijke chiringuitos waar je verse vis kunt eten. De keuze is op Mallorca wel weer veel groter. En over het algemeen betaal je er minder.

10. Fietsen

Mallorca is een zeer populair eiland onder fietsers. De afwisseling tussen vlaktes en bergen en vele voorzieningen voor fietsers zoals speciale fietshotels maken het een geliefde bestemming van profs en amateurs.

Meer informatie en inspiratie vind je in de editie 2 en 3 2021 van ESPANJE! die tot 9 oktober 2021 in de winkel liggen en die je kunt bestellen via deze link. In editie 3 2021 geeft  schrijfster en influencer Lizzy van de Ligt, die al sinds haar kinderjaren op Ibiza komt, haar tien leukste tips. En in editie 2 nemen we je mee op een roadtrip en geven we de leukste adresjes voor een een relaxvakantie in heerlijke luxe finca’s op Mallorca.

Meer lezen?

Regio: Balearen

Op Ibiza zit je goed voor een feestje, Menorca is uitermate geschikt voor gezinnen en Mallorca is populair om uiteenlopende redenen. De Balearen bieden alles wat je van een eiland in de Middellandse Zee kunt verwachten: een prachtige natuur, schitterende kusten en stranden en bruisende vakantieoorden.

Cala Es Vedra Ibiza Balearen Top 10 Stranden Ibiza en Formentera

Ga je deze naar Ibiza? ESPANJE! zocht de leukste strandjes voor je uit. Op het eiland zelf en op buureiland Formentera waar je met de boot makkelijk naartoe kunt.

Bootje varen bij Mallorca Mallorca: kunst- en fietsparadijs

De tijd dat Mallorca het domein was van feestvierende Duitsers en Britten die zich alleen maar vol lieten lopen is voorbij. Mallorca is überhip, niet alleen onder levensgenieters, maar ook bij fietsers en kunstminnaars.