costa del SolHeb je zin een vakantie in de zon en wil je ook wandelen en steden bezoeken? Dan is een vakantie aan de Costa del Sol in het Zuid-Spanje ideaal. Je hebt er 320 dagen zon per jaar en de gemiddelde temperatuur is 20 graden. Bovendien gaan veel vluchten naar Málaga en van daaruit ben je zo in je hotel of appartement. Wat mag je absoluut niet missen als je aan de Costa del Sol verblijft? Hier tien leuke reistips voor de Costa del Sol van de redactie van ESPANJE!

 1. Ga flaneren en tapas eten in Málaga

Malaga alcazaba

Natuurlijk mag Málaga niet missen in dit lijstje. Bezoek het Picassomusseum, het prachtige Moorse Alcazaba, flaneer door de winkelstraat Calle de Larios of over de boulevard en ga tapas eten bij El Pimpi.

2. Fietsen naar Pedregalejo en daar sardines eten

Pedregalejo sardientjes

 

Huur een fiets in Málaga  en rijd via de boulevard aan de oostkant van de stad naar het dorpje Pedregalejo. Hier wordt de dagverse vis in bootjes gerookt. ¡Muy rico!

3. Wandel over het kustpad Senda Litoral

Deel van wandelpad Senda Litoral in Malaga

Hou je van wandelen, dan is het kustpad Senda Litoral een absolute aanrader. Het is een pad van meer dan 100 kilometer langs de dorpjes van de Costa del Sol: Torremolinos, Benalmádena, Fuengirola, Mijas, Marbella, San Pedro de Alcántara, Estepona, Manilva, Casares, Rincón de la Victoria, Vélez-Málaga, Nerja, Frigiliana and Torrox. Het Pieterpad van het zuiden, waar je gerust twee weken voor kunt uittrekken.

4. Niet missen: de Caminito del Rey

Caminito Del Rey looppad in Spanje

Een ander wandelpad dat je beslist niet mag missen is de Caminito del Rey. Het is een drie kilometer lang voetgangerspad bevestigd aan een rots. Het pad hangt deels op 105 meter boven een rivier en is op sommige delen niet breder dan één meter. Alleen geschikt voor mensen zonder hoogtevrees dus. De rit erheen duurt een klein uurtje en is ook prachtig. Je kunt vanaf de kust ook met de bus en met excursies ernaartoe.

 

5. Maar een uitstapje naar Granada of Córdoba

Moorse architectuur MezquitaIn beide steden kun je prachtige gebouwen uit de moorse tijd bewonderen. In Córdoba is de mezquita een aanrader en in Granada het Alhambra. Granada ligt op een kleine anderhalf uur van Málaga, in Córdoba ben je in een uur en drie kwartier.

 

6 Ga lekker skiën in de Sierra Nevada

sierra-nevada-piste

Als je toch in Granada ben, kun je in de winter ook een dagje gaan skiën in de Sierra Nevada, en dan ’s avonds weer terug naar de warme kust.

7. Bezoek het mooie stadje Nerja

Grotten Nerja

Het stadje Nerja is echt een juweeltje. Kijk in de diepte op het Balkon van Europa, koop een lekker ijsje en bezoek daarna de nabijgelegen grotten. Indrukwekkend!

8. Ga een dagje plonsen in een waterpark

 

Aan de kust vind je een groot aantal topparken met metershoge glijbanen. Heerlijk voor een warme dag als je op op vakantie bent met kinderen in Zuid-Spanje.

9. Maak een roadtrip langs de beroemde witte dorpjes

Frigiliana

 

Of je nu ten oosten of ten westen van Málaga zit, overal heb je witte dorpjes met kronkelstraatjes die tussen de olijfboomgaarden liggen. Dus pak de auto en rijden maar.

10 Bezoek bodega’s in en om Ronda

ronda

Ronda ligt op een uurtje rijden Marbella, een prachtige rit door de bergen. Ronda is bekend om zijn mooie ligging aan een ravijn. Het is ook een ideale plek voor een wijnrondrit door de  Serranía de Ronda. Je kunt verschillende bodega’s bezoeken en wijn proeven en kopen.

Lees ook: tips om een vakantie in Spanje te zoeken en boeken

 

Wil je meer leuke en handige Spanjetips?

Cover Espanje 02-22

Neem dan een abonnement op ESPANJE! Magazine

Jouw voordelen zijn dan:

  • Meer dan 25% korting op de winkelprijs van €7,95
  • Je betaalt slechts €21,95 voor vier edities
  • Dat is dus vier voor de prijs van drie
  • Korting op Spaanse films en evenementen
  • Altijd als eerste in huis
  • Ook de digitale editie in je mailbox.
  • Zo geregeld via deze link

bestellen