Spaanse Dag
Als liefhebber van Spanje zorg je dat je op zaterdag 22 juni op de Spaanse Dag in Utrecht bent. Het Domplein en het daar gelegen Instituto Cervantes staan de hele dag in het teken van vakantie in Spanje en de Spaanse taal, cultuur en gastronomie.

De Día de España is leuk voor zowel beginnende als ervaren Spanje-liefhebbers. ESPANJE! staat er natuurlijk ook. Je kunt er oude ESPANJE!-nummers krijgen over de vakantiebestemming waar je deze zomer heengaat en genieten van optredens, presentaties, proeverijen en workshops. Kortom, volop inspiratie voor je volgende vakantie naar Spanje!

Spaanse markt

Op het Domplein staan kraampjes, waar acht heerlijke Spaanse bestemmingen zich presenteren: Andalusië, Galicië, Extremadura, Murcia, Ibiza, Formentera, Lanzarote en Tenerife. Hier worden ook ham-, wijn- en sherryproeverijen gehouden. Wie dol is op paella, sluit aan bij één van de workshops paella maken die op het plein worden gehouden. Het water loopt ons al in de mond!

Verder zijn er op het plein en in Instituto Cervantes de hele dag optredens en presentaties. Zo geeft Spanje-correspondent Edwin Winkels twee boekpresentaties over zijn spiksplinternieuwe boek La Vuelta. ESPANJE!-columnist en flamencozangeres Luna Zegers geeft een muzikale boekpresentatie, waarbij haar boek Solo en het album Entre Dos Mundos worden uitgelicht. Uiteraard is er gelegenheid om boeken door zowel Winkels als Zegers te laten signeren.

Ook vertellen ESPANJE!-redacteuren Catalonië-specialist Annebeth Vis en voormalig ANP-correspondent Aafke Jochems over hun reizen door Spanje. En daarna is het feest: Wedden dat je niet stil kunt blijven staan bij de carnavalsgroep Los Joroperos uit Tenerife?

ESPANJE!

We zien je graag zaterdag 22 juni! En kun je niet komen? Troost je dan met een heel jaar ESPANJE! op je deurmat. In het nummer dat volgende week verschijnt lees je onder andere over Baskenland, de Costa Brava Galicië, Murcia, Andalusië en Ávila en vind je tips voor tientalen andere heerlijke Spanje-happenings in Nederland de komende maanden.

banner abonnement espanje

Praktische info

De Spaanse Dag wordt gehouden op zaterdag 22 juni tussen 11.00 en 19.00 uur. De toegang is gratis. Het volledige programma vind je hier.