Tijdens je stedentrip in Spanje is een beetje lekker weer natuurlijk wel zo prettig. Niet té heet, maar ook zeker niet te koud. En vooral geen dagenlange regenbuien natuurlijk. Garantie kunnen we niet geven, maar deze steden staan in ieder geval bekend om hun fijne klimaat. ¿Vamos?

Las Palmas de Gran Canaria

Gran-Canaria

De gemiddelde temperatuur op het eiland Las Palmas is 20,7 graden. Zowel in de winter als in de zomer zijn de temperaturen aangenaam en in de heetste maand (augustus) wordt het gemiddeld 27 graden. Bovendien is het aantal zonuren hoog en staat er weinig wind.

Lees ook: Las Palmas, vulkaaneiland vol contrasten

Málaga

Malaga

Met bijna drieduizend zonuren per jaar is Malaga hét zonparadijs van Andalusië. De winters zijn relatief zacht en door de ligging aan zee is het in de stad ook ’s zomers best uit te houden. De gemiddelde temperatuur is er 18,5 graden.

Palma de Mallorca

Palma-de-Mallorca

Op Palma de Mallorca schommelt de temperatuur gemiddeld tussen de 16 en 18 graden, maar in de zomer tikt het kwik gerust de 30 graden aan. In augustus kan het door de hoge luchtvochtigheid erg warm aanvoelen. De meeste regen valt in het najaar, maar over het hele jaar valt het reuze mee met de neerslag.

Lees ook: Mallorca op de bonnefooi

Huelva

Huelva-Spanje

Door de geografische ligging heeft de provincie Huelva een mediterraan klimaat met atlantische invloeden. Door de ligging aan de Atlantische oceaan wordt het ’s zomers niet té heet. De winters zijn over het algemeen zacht. Gemiddeld is het in Huelva tussen de 18 en 20 graden.

Vigo

Vigo

Galicië en mooi weer? Ja, echt! De regio mag dan bekendstaan om de vele regen die er valt, toch is Vigo een uitzondering. De stad heeft namelijk een microklimaat. Het is hier met een gemiddelde temperatuur van 14,9 graden warmer dan in andere delen van Galicië en ’s winters komt het kwik vaak niet onder de 7 graden.